Sauber zachránia Rusi, v novej sezóne bude pilotom Sirotkin

NETKY.SK • 15 Júl 2013, 10:49 • 2 min
Sauber zachránia Rusi, v novej sezóne bude pilotom Sirotkin

BERN - Švajčiarsky automobilový tím F1 Sauber oznámil uzavretie spolupráce s troma ruskými spoločnosťami, čo mu má pomôcť z veľkých finančných problémov. Podľa pondelňajšej informácie agentúry Reuters bude preto od budúcej sezóny v tíme ako jazdec aj mladý ruský talent Sergej Sirotkin.

slovakia

left justify in out

Sauber už skôr potvrdil, že šéfka tímu Monisha Kaltenbornová absolvovala dve obchodné cesty do Moskvy, kde by mali podpísať zmluvu s novými sponzormi. "Nielen, že dokončíme túto sezónu, ale budeme v F1 ešte veľa rokov," povedal majiteľ švajčiarskej stajne Peter Sauber pre Blick a dodal: "Sme blízko k uzavretiu zmluvy s novým partnerom. Som presvedčený, že to vyjde a zachráni nás to."

Tím Sauber vstúpil do F1 v roku 1993 spoločne s BMW. Po odstúpení BMW v roku 2009 nikdy nevyhral niektorý z pretekov MS, naposledy vyhral pretek Poliak Robert Kubica v roku 2008 ako člen tímu BMW-Sauber, keď triumfoval v Kanade. V súčasnosti sú členmi tímu Sauber Nemec Nico Hülkenberg, Mexičan Esteban Gutiérrez a Holanďan Robin Frijns.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies