Šatan sa minulosťou nezaoberá, pozerá do budúcnosti

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 16:38 • 2 min
Šatan sa minulosťou nezaoberá, pozerá do budúcnosti

BRATISLAVA - Po ročnej prestávke je Miroslav Šatan opäť v slovenskej hokejovej reprezentácii a majstrovstvá sveta v bieloruskom Minsku od 9. do 25. mája môžu byť posledným veľkým turnajom v jeho bohatej kariére.

slovakia

left justify in out

V utorok popoludní sa hlásil trénerovi Vladimírovi Vůjtkovi na zraze pred ďalšou fázou prípravy na majstrovstvá sveta, v rámci ktorej odohrajú Slováci aj prípravné zápasy s Ruskom. Šatan bol naposledy v reprezentačnom tíme vlani na majstrovstvách sveta v Helsinkách. Jeho meno sa neobjavilo v záverečnej nominácii na zimné olympijské hry v Soči, čo vyvolalo v časti verejnosti negatívne reakcie.

 

"Oproti minulosti sa nič nezmenilo. Do reprezentácie som vždy chodil, keď som bol zdravotne v poriadku a zároveň prišla pozvánka. To stačilo k tomu, aby som prišiel rovnako ako v minulosti, aj keď tento rok som sa rozhodoval dlhšie. Napokon som sa rozhodol rovnako," povedal Miroslav Šatan. Útočník bratislavského Slovana mal po sezóne menšie zdravotné problémy. Do národného tímu však prišiel pozitívne naladený. "Som v poriadku, tie štyri týždne prípravy by som mal zvládnuť. Som rád, že som tu. Teším sa na kolektív, prípravné zápasy i samotný turnaj v Bielorusku," doplnil. 

 

Šatan absolvoval minulý týždeň stretnutie s realizačným tímom národného tímu. Za nomináciou na zimné olympijské hry urobili hrubú čiaru a už sa o nej nebavili. Hráč, tréneri i generálny manažér sa už pozerajú do budúcnosti, minulosťou sa nezaoberajú. "Vraciať sa k Soči by bolo kontraproduktívne. Je zbytočné baviť sa o minulosti, treba hovoriť o budúcnosti. Rozprávali sme sa o mužstve i o tom, čo nás čaká počas prípravy. Riešili sme pracovné veci celého prípravného cyklu i samotných majstrovstiev sveta. Máme mesiac na to, aby sa mužstvo dalo dokopy a pokúsilo sa čo najlepšie pripraviť," doplnil rodák z Topoľčian, ktorý bude patriť medzi lídrov reprezentačného družstva. Na úlohu vodcu relatívne mladého tímu, ktorú od neho očakáva tréner Vůjtek, je pripravený. 

 

V závere sezóny patril medzi najlepších hráčov Slovana, darilo sa mu aj v produktivite. V reprezentácii by chcel nadviazať na formu z Kontinentálnej hokejovej ligy. Zatiaľ však nevie, na čom je, keďže už vyše mesiaca nehral žiaden zápas. "Bol by som rád, ak by som bol v hernej forme. Budem však potrebovať istý čas, aby sa vrátila forma. Tí, čo mali dlhšie sezóny, to budú mať teraz trocha jednoduchšie. S chalanmi zo Slovana budeme musieť odohrať dva či tri zápasy, aby sme sa do toho dostali. Zatiaľ neviem, koľko prípravných duelov absolvujem. Veľa bude záležať od pocitov, zdravotného stavu. Ak to bude dobré, mohol by som nastúpiť vo všetkých," uviedol rodák z Topoľčian. Kapitán majstrov sveta 2002 sa po skončení klubovej sezóny pripravoval v spoločnosti viacerých reprezentantov zo Slovana, posledný týždeň už len individuálne. Voľný čas sa snažil využiť aj na oddych a načerpanie nových síl, aby bol v čo najlepšom psychickom i fyzickom stave. 

 

V decembri pri návrate do bratislavského tímu hovoril o tom, že toto je jeho posledná sezóna vo vrcholovom hokeji. Definitívu si však necháva na leto. "Na tomto rozhodnutí sa nič nemení. Vždy som rád reprezentoval a som rád, že pravdepodobne moju poslednú sezónu budem mať možnosť ukončiť v reprezentačnom drese, ktorý pre mňa veľa znamená. Bolo by však už lepšie, ak by sa písalo o turnaji a našej príprave," dodal Šatan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies