SaS stiahla rozvody dohodou, chce sa dohodnúť so Smerom

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 18:12 • 2 min
SaS stiahla rozvody dohodou, chce sa dohodnúť so Smerom

BRATISLAVA - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) stiahla z rokovania parlamentu novelu zákona o rodine, ktorou navrhuje zaviesť možnosť rozvodov aj dohodou.

slovakia

left justify in out

"Dostali sme signály, že by sa o tejto téme dalo diskutovať s poslaneckým klubom Smeru-SD," vysvetlil dôvod stiahnutia návrhu líder liberálov Richard Sulík. Dopoludňajšia rozprave k právnej norme v pléne vyvolala množstvo emócií, poslanci argumentovali láskou, vierou, usporiadaním sveta i slobodou.

SaS chce návrhom zjednodušiť rozvody v dvoch rovinách. Pri manželských pároch, ktoré nemajú deti, alebo ich majú dospelé, by bolo možné rozviesť sa formou podpísania notárskej zápisnice. „Tie páry, kde sú neplnoleté deti, by sa rozvádzali dohodou, súd by ale neskúmal príčiny ich rozvodu. Teda sudca by nerozhodoval o tom, či majú manželia spolu naďalej žiť, ale súdy by stále rozhodovali o starostlivosti o maloleté deti,“ vysvetlila poslankyňa strany Lucia Nicholsonová. Zdôraznila, že liberáli ponúkajú rozvod dohodou len ako možnosť. "Nemusia to využiť všetci, kto sa chce rozvádzať pred súdom, môže," dodala. Inštitút rozvodov dohodou podľa nej funguje napríklad v Portugalsku, Francúzsku či Belgicku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies