Slovan vypadol z LM bez odohrania jedinej minúty, vedenie klubu sa už odvolalo na CAS

NETKY.SK • 25 August 2020, 13:10 • 2 min
Slovan vypadol z LM bez odohrania jedinej minúty, vedenie klubu sa už odvolalo na CAS

BRATISLAVA - Vedenie slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava sa proti pondelkovému verdiktu Európskej futbalovej únie (UEFA) odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) vo švajčiarskom Lausanne. Informáciu o tom priniesol oficiálny web "belasých".

slovakia

left justify in out

Strašná smola pre "belasých" 

UEFA v pondelok večer rozhodla o vyradení Slovana z Ligy majstrov 2020/2021. Bratislavčania mali počas minulého týždňa odohrať na Faerských ostrovoch duel 1. kvalifikačného kola LM proti miestnemu KÍ Klaksvík, no súboj sa nekonal v pôvodnom stredajšom termíne a napokon ani v piatkovom náhradnom termíne.

 

 

Dôvodom bola karanténa pre obe výpravy Slovana, keďže po prílete na Faerské ostrovy v oboch výpravách diagnostikovali jednému z členov ochorenie COVID-19.

 

V stredu už ďalšie kolo 

UEFA napokon rozhodla o kontumácii stretnutia a o postupe KÍ Klaksvík, ktorý by už v stredu mal hrať v 2. kvalifikačnom kole na pôde švajčiarskeho mužstva Young Boys Bern.

Web Slovana Bratislava informuje, že "ešte uplynulý piatok adresoval (Slovan) UEFA viac než trojstranový protest, v ktorom sme prostredníctvom konkrétnych faktov a argumentov zhrnuli závažné pochybenia faerskej strany a poukázali sme na neférové konanie zo strany miestnych úradov.

 

"Rovnako sme včera odoslali UEFA negatívne výsledky testov na COVID-19 u všetkých členov prvej výpravy, ktorí sa vrátili na Slovensko." 

 

img


Generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší potvrdil, že klub sa odvolal na CAS.

 

"Rozhodnutie nás neteší a všetci sme v tejto chvíli sklamaní. Chcem však zdôrazniť, že my nevedieme a nebudeme viesť žiadny boj voči UEFA. V tomto prípade totiž prehral predovšetkým futbal, a to z dôvodu neférových krokov zo strany úradov na Faerských ostrovoch, ktoré robili všetko pre to, aby sa zápas neodohral." 

 

"Nevzdávame našu snahu. Máme dostatok jasných argumentov a faktov. Preto sme podali odvolanie voči tomuto rozhodnutiu na Športový arbitrážny súd a právnou cestou sa budeme snažiť dosiahnuť to, čo nám prináleží." 

 

img

 

Nielen pocity nás všetkých, ale najmä fakty hovoria, že sme boli poškodení neférovým konaním faerskej strany i tým, že Klaksvík si nesplnil svoje povinnosti v zmysle protokolu UEFA. Na faerskej strane došlo k viacerým pochybeniam a diskriminácii," povedal Kmotrík.

Poďakoval tiež priaznivcom klubu za podporu. "Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu aj v týchto pre nás neľahkých a náročných chvíľach. Pre nás všetkých predstavujú udalosti posledných dní obrovskú ranu, no nevzdávame sa. Spolu sme Slovan v dobrom aj v zlom," dodal.

 

Prvý pozitívny prípad

Pôvodne sa mal zápas medzi Klaksíkom a Slovanom hrať v stredu večer, no po pondelkovom prílete do dejiska stretnutia lekári diagnostikovali ochorenie COVID-19 u jedného človeka z výpravy Slovana, konkrétne u člena realizačného tímu.

 

img

 

Bola tu ešte možnosť

Miestne úrady následne rozhodli, že výprava slovenského šampióna má dve možnosti - odcestovať domov alebo zostať v karanténe. Po stretnutí so zástupcami UEFA padlo rozhodnutie, že Slovan môže na zápas nastúpiť, avšak v náhradnom termíne a s úplne iným tímom, aký sa vtedy nachádzal na Faerských ostrovoch.

 

Opakovaný test bol tiež pozitívny 
Vedenie Slovana preto vyslalo do dejiska náhradný tím. V novej výprave "belasých" bolo sedem hráčov A-tímu, ktorí sa nedostali do pôvodnej nominácie a na Faerské ostrovy odleteli aj deviati juniori. V druhej výprave Slovana sa po prílete do krajiny objavil pozitívny prípad na koronavírus, hráč sa potom podrobil opakovanému testu tiež s pozitívnym výsledkom.

 

img

 

Slovan v Európe pokračuje 

UEFA teda aj na piatok naplánovaný náhradný duel zrušila a ortieľ vyriekla až v pondelok podvečer. Pre ŠK Slovan Bratislava sa púť pohárovou Európou nekončí vyradením z LM, predstaviť by sa mal v 2. kvalifikačnom kole Európskej ligy so žrebom 31. augusta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies