SaS: Jeden z kľúčových problémov EÚ je regulácia

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 14:07 • 2 min
SaS: Jeden z kľúčových problémov EÚ je regulácia

BRATISLAVA - Jeden z kľúčových problémov Európskej únie je podľa lídra kandidátky strany Sloboda a Solidarita (SaS) Jána Oravca nadmerná regulácia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes na tlačovej besede, dnes je život ľudí viac regulovaný, ako si uvedomujú. To sa týka aj podnikateľov. „Regulácia sa vymkla akejkoľvek kontrole,“ vyhlásil s tým, že od roku 2010 Veľká Británia prevzala viac ako 3 600 smerníc, čo je viac ako 13 miliónov slov, ktoré pribudli do legislatívy. „Sedeli by sme dva dni, aby sme to prečítali,“ konštatoval. Podľa Oravca slovenská vláda tento problém vôbec nerieši a ani ho neoznačuje za problém. „Sústreďuje sa len na čerpanie eurofondov a uchlácholenie Bruselu pri ich tunelovaní,“ dodal.

 

Podľa poslankyne NR SR Lucie Nicholsonovej, ktorá tiež kandiduje za europoslankyňu, Slovensko má skúsenosť s centralizmom, ktorým je Rada vzájomnej hospodárskej pomoci (RVHP) pred rokom 1989, kedy sa všetko plánovalo. „Tento centralizmus viedol k úpadku ekonomík a nespokojnosti obyvateľstva. Obávame sa, že sa tak deje vo vzťahu Bruselu ku krajinám únie. Úlohou Slovenska je na to upozorňovať, pretože to spôsobí obrovskú nespokojnosť občanov. Ak sa regulačné šialenstvo neskončí, môže to viesť k rozpadu únie,“ vyhlásila Nicholsonová. 

 

Predseda SaS Richard Sulík upozornil, že Smer-SD nejaví o eurovoľby záujem, čim pomáha nízkej účasti v eurovoľbách. „Smer-SD nepredložil ani predvolebný program,“ povedal. 

 

SaS tiež dnes vyhodnotila súťaž o najväčšiu absurditu Európskej únie. Zapojilo sa do nej viac ako 3 500 respondentov. Za najväčšiu v hlasovaní určili reguláciu veľkosti záchodových nádržiek. Druhou najväčšou absurditou je podľa hlasujúcich zákaz obrázkov medveďov a slonov na obaloch sušeného mlieka. Na treťom mieste najväčšej absurdity sa umiestnila dotácia tri miliardy eur na výstavbu gréckych diaľnic. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies