Šance bejzbalu na OH stále žijú, Bach ustúpil Japoncom

NETKY.SK • 20 November 2013, 11:06 • 2 min
Šance bejzbalu na OH stále žijú, Bach ustúpil Japoncom

TOKIO - Japonskej vášni pre bejzbal svitla nádej, že tento šport spolu so softbalom predsa len zaradia do programu olympijských hier 2020 v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Oživil ju nový prezident MOV Thomas Bach počas návštevy na Ďalekom východe. "Osobne som otvorený väčšej pružnosti pri zostavovaní programu olympijských hier. Musím však brať do úvahy aj názor mojich kolegov v MOV," povedal Nemec, ktorého zvolili na čelo hnutia na septembrovom zasadnutí v Buenos Aires, kde Tokio slávilo úspech nad Madridom a Istanbulom. Práve v Argentíne sa rozhodlo tiež o tom, že súčasťou olympijských hier 2020 zostane zápasenie, ktoré obhájilo svoju pozíciu v súboji so squashom a bejzbalom/softbalom. Definitívna podoba podujatia by mala byť známa sedem rokov pred termínom konania.

"Na debatu máme už iba dva mesiace," povedal Bach a prisľúbil, že otázku otvorí na zasadnutí exekutívy 4. decembra a potom v Soči počas zimných olympijských hier už za účasti všetkých členov MOV. Zmena môže nastať iba v prípade, že ju navrhne výkonný výbor a potom ho schváli plénum MOV. 

Keby bolo iba na Thomasovi Bachovi, pravidlo siedmich rokov by vraj upravil. 

Minulý týždeň výkonný riaditeľ MOV Gilbert Felli na tlačovej konferencii v Tokiu sklamal Japoncov vyhlásením, že s programom OH 2020 sa hýbať nebude. "Dvadsaťosem športov pre OH 2020 v Tokiu je známych a vieme, ktoré to budú," povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies