Samovražedný atentátnik zaútočil na európsku políciu: Jeden mŕtvy!

NETKY.SK • 5 Január 2015, 13:01 • 2 min
Samovražedný atentátnik zaútočil na európsku políciu: Jeden mŕtvy!

KÁBUL - Samovražedný bombový atentátnik v aute zaútočil dnes neďaleko sídla výcvikovej misie európskej polície (EUPOL) v afganskom hlavnom meste Kábul, usmrtil jedného afganského civilistu a zranil päť ďalších okoloidúcich. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie misie EUPOL.

slovakia

left justify in out

Vodič auta plného výbušnín očividne mieril počas skorého popoludnia na konvoj vozidiel EUPOL-u v blízkosti jej sídla, ktoré sa nachádza na východnom predmestí Kábulu.
     

Misia na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook napísala, že nikto z jej konvoja neutrpel zranenia. Obete potvrdil hovorca kábulského policajného šéfa.
     

Dnes už skôr polícia informovala aj o explózii neďaleko kábulského medzinárodného letiska, ktorá si však ľudské životy nevyžiadala.
     

K výbuchu bomby dnes došlo tiež v meste Kalát v provincii Zábul v južnej časti Afganistanu, pričom zahynuli dvaja civilisti a deväť ďalších ľudí utrpelo zranenia. "Výbušniny boli umiestnené v obchode a explodovali, keď okolo neho prechádzal predstaviteľ provinčnej polície," uviedol policajný šéf provincie Zábul. "Výbuchu unikol bez zranení," dodal šéf, ktorého citovala agentúra DPA.
     

Kábul i Afganistan ako taký zažili v posledných týždňoch roka 2014 vysoký počet útokov, keďže povstalci militantného hnutia Taliban podnikali atentáty na vládne, vojenské a zahraničné ciele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies