SAE oznámili vznik Svetovej rady pre šťastie

NETKY.SK • 20 Marec 2017, 10:21 • 2 min
SAE oznámili vznik Svetovej rady pre šťastie

ABÚ ZABÍ - Spojené arabské emiráty dnes oznámili založenie Svetovej rady pre šťastie, ktorá bude každoročne predkladať svoju výročnú správu (Global Happiness Report). Informoval o tom spravodajský server Arabian Business.

slovakia

left justify in out

Vznik a zloženie 13-člennej rady oznámil viceprezident a premiér SAE šejk Muhammad bin Rašíd Maktúm.

 

Podľa jeho slov súčasný svet potrebuje iný prístup, aby ľudstvo dosiahlo šťastie: musí byť založený na spolupráci a integrácii a posilnení pozitívnych hodnôt. Šejk zdôraznil, že v záujme dosiahnutia tohto cieľa sa musí zmeniť prístup vlád štátov sveta k svojej práci i k realizácii cieľov stanovených medzinárodnými organizáciami.

 

Šejkovo vyhlásenie bolo zverejnené dnes, keď si svet pripomína Medzinárodný deň šťastia a keď bol zverejnený rebríček Siete na hľadanie riešení na dosiahnutie udržateľného rozvoja (SDSN), ktorý stanovuje mieru šťastia pociťovanú obyvateľmi tej-ktorej spomedzi 155 skúmaných krajín sveta.

 

Svetová rada pre šťastie sa bude schádzať dvakrát ročne. Administratívne ju bude podporovať OSN. Na jej čele bude stáť profesor Columbijskej univerzity a známy americký ekonóm Jeffrey Sachs. Svoju výročnú správu bude rada predkladať na Svetovom vládnom summite.

 

Prvýkrát sa zasadnutie rady uskutoční v rámci Globálneho dialógu pre šťastie, ktoré bude súčasťou najbližšieho Svetového vládneho summitu. Druhé rokovanie sa bude konať počas Valného zhromaždenia OSN v New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies