Ryanair verí, že priláka Rakúšanov na bratislavské letisko

NETKY.SK • 11 Apríl 2011, 07:38 • 2 min
Ryanair verí, že priláka Rakúšanov na bratislavské letisko

Ryanair verí, že priláka Rakúšanov na bratislavské letisko

slovakia

left justify in out

img

Rakúšania začnú cestovať nie zo svojho najväčšieho letiska Schwechat pri Viedni, ale z bratislavského letiska. Presvedčený je o tom írsky prepravca Ryanair, ktorý verí, že dôvodom prilákania Rakúšanov bude najmä novozavedená daň na pasažiera ich súčasnou vládou.
      "So zavedením dane osem eur na každého odlietavajúceho pasažiera v susednom Rakúsku očakávame, že počet našich cestujúcich v Bratislave ďalej porastie. Veríme, že Rakúšania pocestujú za hranice, aby využili ponuku našich lacných letov z bratislavského letiska a vyhli sa tak zbytočnej dani," konštatovala vo štvrtok (7.4.) v Bratislave obchodná a marketingová manažérka Ryanairu Henrike Schmidt.
      Írska nízkonákladovka bude počas aktuálneho letného letového poriadku ponúkať z Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava (BTS) lety do 15 destinácií. Celkovo budú môcť cestujúci z Bratislavy využiť do 29. októbra tohto roka 25 pravidelných liniek. Pravidelné spojenia budú okrem Ryanairu poskytovať spoločnosti Armavia, Belle Air, České Aerolínie, Danube Wings, Lot Polish Airlines, El Al a Travel Service.
      Najviac destinácií je naplánovaných do Španielska a Veľkej Británie, do každého štátu po päť. Nasleduje Taliansko, kde sa bude dať dostať na štyri letiská. Okrem toho sa bude lietať aj do Albánska, Arménska, Belgicka, Českej republiky, Francúzska, Chorvátska, Írska, Izraelu a Poľska. Počas leta zostane zachovaná aj vnútroštátna linka do Košíc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies