Ryanair očakáva pokles nákladov na jedného cestujúceho

NETKY.SK • 20 Január 2016, 09:23 • 2 min
Ryanair očakáva pokles nákladov na jedného cestujúceho

DUBLIN - Náklady írskej leteckej spoločnosti Ryanair na jedného pasažiera by sa mali i v nasledujúcich dvoch rokoch znižovať a stane sa tak aj v prípade, že sa zastaví pokles cien pohonných hmôt.

slovakia

left justify in out

Uviedol to finančný riaditeľ spoločnosti Neil Sorahan. Zároveň odmietol domnienky konkurenčnej spoločnosti Wizz Air, podľa ktorej náklady Ryanairu stúpajú, keďže sa firma obracia na drahšie letiská.

 

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair ďalej uviedla, že jej priemerné jednotkové náklady dosahujú 29 eur s tým, že táto suma je o približne tretinu nižšia ako v prípade Wizz Air. "Rozdiel sa bude zväčšovať", dodal Sorahan.
Fixné náklady na jedného pasažiera sa znižujú, keďže spoločnosť zvyšuje prepravnú kapacitu o približne 8 % ročne. Významné úspory sú aj v oblasti nákladov na financovanie. Firma Ryanair tento rok vydala cenné papiere v objeme 850 mil. eur s výnosom 1,12 %.

 

Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom. Aerolínie pôsobia na bratislavskom letisku od 10. októbra 2005.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies