Ruský rezort obrany identifikoval v Afganistane prvé skupiny Islamského štátu

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 13:05 • 2 min
Ruský rezort obrany identifikoval v Afganistane prvé skupiny Islamského štátu

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany je znepokojené situáciou na južných hraniciach Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (OSKB), keďže v Afganistane zistilo prítomnosť prvých skupín militantov tzv. Islamského štátu (IS).

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes námestník ruského ministra obrany Anatolij Antonov, ktorého citovala agentúra TASS.

 

"Sme znepokojení situáciou na južných hraniciach OSKB. Sme si vedomí toho, čo sa deje v Afganistane. Vieme, že sa v tejto oblasti objavili prvé skupiny militantov IS," povedal Antonov.

 

"Začínajú vyvíjať tlak na južné hranice našich spojencov, členských štátov OSKB. Myslím tým predovšetkým Tadžikistan. My sme už prikročili k opatreniam na posilnenie našich vojenských základní v Tadžikistane a Kirgizsku," dodal.

 

OSKB vznikla v roku 1992, v súčasnosti ju tvoria Arménsko, Bielorusko, Kazachstan, Kirgizsko, Rusko a Tadžikistan. Štatút pozorovateľov majú Afganistan a Srbsko. OSKB má pozorovateľský štatút vo Valnom zhromaždení OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies