Ruský kapitán lode, ktorú uniesli piráti, sa ozval príbuzným

NETKY.SK • 9 Február 2017, 14:49 • 2 min
Ruský kapitán lode, ktorú uniesli piráti, sa ozval príbuzným

MOSKVA - Ruský kapitán nemeckej nákladnej lode, ktorú nedávno prepadli piráti pri pobreží Nigérie, sa ozval svojim príbuzným a ubezpečil ich, že všetci členovia posádky sú nažive. Informovala o tom dnes ruská agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Loď menom BBC Caribbean prepadli začiatkom tohto týždňa piráti. Ozbrojenci priplávali k lodi na motorovom člne a spustili streľbu. Piráti následne odviedli niekoľko členov posádky - sedem ruských námorníkov a jedného ukrajinského.

 

"Zvyšok posádky ostal na lodi a mieri na bezpečné miesto," uviedla dnes v e-mailovom stanovisku nemecká prepravná firma Briese Schiffahrt a zároveň potvrdila únos ôsmich námorníkov.

Loď smerovala z Kamerunu do Ghany a neviezla žiadny náklad. Piráti zaútočili neďaleko ostrova Bonny Island.

 

Únosy lodí či námorníkov sú pri atlantickom pobreží južne od Nigérie pomerne bežným javom. Páchatelia prepustia nezranených rukojemníkov zvyčajne po zaplatení výkupného a lode vrátia po vyčerpaní ukradnutého paliva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies