Rusko začalo čo najrýchlejšie znižovať produkciu ropy, hovorí šéf energetiky

NETKY.SK • 10 December 2018, 22:36 • 2 min
Rusko začalo čo najrýchlejšie znižovať produkciu ropy, hovorí šéf energetiky

VIEDEŇ - Rusko bude znižovať produkciu ropy tak rýchlo, ako to bude technicky možné, a to bude trvať niekoľko mesiacov, povedal minister energetiky Alexander Novak na tlačovej konferencii po stretnutí OPEC +.

slovakia

left justify in out

Ministri krajín OPEC sa dohodli na znížení produkcie ropy v rámci OPEC + o 1,2 milióna barelov denne.


"Výroba ropy sa zníži, rovnako ako pred dvoma rokmi, čo najrýchlejšie z hľadiska technológie. Myslím, že to bude trvať niekoľko mesiacov," povedal.
 

Na tlačovej konferencii Novak tiež povedal, že pozícia ruského prezidenta Vladimira Putina na dohodu o OPEC + sa stala jedným z hlavných dôvodov uzavretia dohody.


"Pokiaľ ide o Ruskú federáciu, tu rozhodujúcu úlohu zohráva skutočnosť, že prezident jasne a dôsledne podporuje spoluprácu a dohody medzi krajinami OPEC a krajinami, ktoré nie sú členmi OPEC, pričom kontakty medzi vedúcimi krajinami sú veľmi dôležité a diskutujú o takýchto scenároch a spolupráci medzi sebou," povedal.

 

 

V piatok sa na stretnutí vo Viedni ministri krajín OPEC dohodli na znížení produkcie ropy v rámci OPEC + o 1,2 mil. Barelov denne. Členovia krajín OPEC majú zabezpečiť zníženie 800 000 barelov a účastníci, ktorí nie sú členmi OPEC, budú zodpovedať zvyšným 400 000 barelmi.

 

Zdroj v OPEC povedal TASS, že Rusko súhlasilo so znížením produkcie ropy v rámci operácie OPEC + o 2% z úrovne októbra 2018, čo je približne 228 000 barelov za deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies