Rusko s Bieloruskom budú rokovať o kontaminovanej rope

NETKY.SK • 23 Máj 2019, 15:30 • 2 min
Rusko s Bieloruskom budú rokovať o kontaminovanej rope

MOSKVA - Podpredseda ruskej vlády Dmitrij Kozak sa vo štvrtok stretne s bieloruským partnerom Igorom Ljašenkom, aby skoordinovali energetické otázky predtým, ako sa zídu predsedovia oboch vlád na rokovaniach o kontaminovanej rope v ropovode Družba. Uviedol to Kozakov poradca.

slovakia

left justify in out

Predseda ruskej vlády Dmitrij Medvedev má diskutovať s bieloruským náprotivkom Sergejom Rumanom o tejto záležitosti v piatok, uviedli agentúry.

 

Podľa Reuters je tiež možné, že ruský prezident Vladimir Putin a bieloruský prezident Alexander Lukašenko budú rokovať aj o najnovšom návrhu Bieloruska na nákup ropy z Kazachstanu, keď sa na budúci týždeň stretnú v kazašskom meste Nur-Sultan.

 

 

Lukašenko totiž navrhol dnes dopoludnia na stretnutí s kazašským veľvyslancom v Minsku, aby jeho krajina vstúpila do rozhovorov o dodávke ropy do Bieloruska.

 

Vyslanec povedal, že Kazachstan je pripravený dodávať ropu do Bieloruska, ale že je potrebné získať na to aj súhlas Ruska, keďže dodávky by išli cez jeho územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona