Aké novinky ponúkajú slovenské kiná v najbližšej dobe?

NETKY.SK • 8 Marec 2019, 10:07 • 2 min
Aké novinky ponúkajú slovenské kiná v najbližšej dobe?

BRATISLAVA - S príchodom jari sa do našich kín dostalo aj 5 noviniek, ktoré stoja za predstavenie. Jednou z nich je aj držiteľ Oscara v kategórii Najlepší film. Na svoje si však prídu všetci milovníci dobrých filmov. Ďalšou novinkou sa totiž prezentuje dráma režiséra Xaviera Giannoliho o žurnalistovi, ktorý vyšetruje zjavenie Panny Márie v malej francúzskej dedinke, akčné sci-fi ale aj rodinný film pre tých najmenších.

slovakia

left justify in out

Film Green Book v réžii Petera Farrellyho rozpráva príbeh o nezvyčajnej ceste na juh Spojených štátov v období 60. rokoch minulého storočia. Vybrali sa na ňu úspešný afroamerický klavirista Dr. Don Shirleye (Mahershala Ali) a jeho nový osobný šofér Tony (Viggo Mortensen). V snímke je veľmi dobre opísaný odlišný život týchto dvoch mužov. Neodlišujú sa totiž len farbou pleti, ale aj zvykmi a názormi na rôzne veci. Počas filmu sa pomaly oboznamujú a zyvkajú si jeden na druhého. Situácia v tomto období amerických dejín však bola aká bola, a aj preto sa musí šofér pri výkone svojej služby spoliehať na tzv. zelenú knihu, green Book, cestovateľsky doklad pre obyvateľov USA čiernej pleti.

 

 

Nový film režiséra a scenáristu Xaviera Giannoliho s názvom Zjavenie prináša príbeh Jacquesa, novinára v jednej z najväčších redakcií vo Francúzsku.  Pápežský štát si ho vďaka povesti nestranného a talentovaného investigatívneho novinára začne dôkladnejšie všímať. Neskôr ho najmä na vyšetrenie zaujímavého prípadu. V jednej malej francúzskej dedine vraj totiž prišlo k zjaveniu... Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu.

 

 

Pod názvom Bojovníčky slnka je v kinách snímka režisérky Evy Husson, nominovaná na Zlatú palmu Cannes 2018. Mladá právnička Bahar je na návšteve svojej rodiny v Kurdistane. Pri strašnom útoku extrémistov však prichádza o manžela. Spolu s jej synom a ďalšími ženami a deťmi sa stávajú rukojemníkmi Islamského štátu. Podarí sa im však utiecť a po niekoľkých mesiacoch už Bahar velí jednotke Bojovníčok slnka. Jej prvoradým cieľom je útok na mesto, kde prišla o manžela a jej syn je stále rukojemníkom. Pri ofenzíve trvajúcej 3 dni ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá osudmi kurdských bojovníčok a ich previazaným sesterským putom.

 

 

Od 7. marca si v kinách môžte pozrieť aj film Captain Marvel. Odohráva sa v 90. rokoch 20. storočia a aj preto je úplne prvým dobrodružstvom z doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského prostredia. Príbeh Carol Denversovej, z ktorej sa stala jedna z najmocnejších superhrdiniek sveta, sa odohráva včase, keď sa Zem dostane do galaktickej vojny medzi dvoma mimozemskými rasami. Carol sa ocitá so skupinou spojencov priamo uprostred konfliktu. V hlavnej úlohe sa predstaví Brie Larson, ďalej hrajú Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Lashana Lynch a iní.

 

 

Fanúšikovia animovaného rodinného filmu sa môžu tešiť na novinku od belgického režiséra Bena Stassena Psie veličenstvo. Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa však jeho psia láska náhle zmizne. Opustí teda bezpečné územie kráľovských komnát a vydáva sa na nebezpečnú cestu plnej nástrah, na ktorej objaví svoje pravé ja a spozná silu ozajstnej lásky a priateľstva.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies