Rusko rozmiestnilo v Tadžikistane útočné vrtuľníky

NETKY.SK • 7 Október 2015, 13:39 • 2 min
Rusko rozmiestnilo v Tadžikistane útočné vrtuľníky

MOSKVA - Rusko rozmiestnilo útočné vrtuľníky Mi-24P na svoje vojenské základni v Tadžikistane, aby tak posilnilo ich obranyschopnosť, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany.

slovakia

left justify in out

Tadžikistan má spoločné hranice s Afganistanom, kde v ostatných týždňoch vyvíja zvýšenú bojovú činnosť militantné hnutie Taliban.

 

Rusko disponuje v Tadžikistane kontingentom 4000 vojakov, ktorí sú rozmiestnení na troch tamojších základniach - v hlavnom meste Dušanbe a mestách Kuľab (Kúlob) a Kurganťube (Qurghonteppa) na juhu krajiny, v blízkosti hraníc s Afganistanom.

 

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho tadžický partner Emomali Rachmon sa dohodli o predĺžení prenájmu základní v roku 2012 a o rok neskôr túto dohodu schválil tadžický parlament. V roku 2013 schválil tadžický parlament aj predĺženie prítomnosti ruských vojakov na svojej južnej hranici do roku 2042.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies