Rusko rokuje s Iránom o dodávke dopravných lietadiel Suchoj Superjet

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 17:48 • 2 min
Rusko rokuje s Iránom o dodávke dopravných lietadiel Suchoj Superjet

MOSKVA - Moskva rokuje s Teheránom o predaji nových ruských dopravných lietadiel typu Suchoj Superjet. Oznámil to dnes ruský minister dopravy Maxim Sokolov, ktorého citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vedú sa takého rozhovory. A netýkajú sa len Superjetov, ale naši iránski partneri prejavujú určitý záujem aj o iné technológie," povedal Sokolov novinárom. 


Oznámenie prichádza deň po uzavretí komplexnej jadrovej dohody medzi Iránom a šiestimi svetovými veľmocami vrátane Ruska. Dohoda by mala priniesť postupné zrušenie zahraničných sankcií voči islamskej republike. 


Suchoj Superjet 100 je prvým novým modelom dopravného lietadla, ktorý v Rusku vyvinuli od pádu Sovietskeho zväzu. Prototyp tohto stroja, určeného na regionálne lety, prvýkrát vzlietol v roku 2008. Okrem Ruska oň prejavili záujem letecké spoločnosti v Arménsku, Indonézii či Mexiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies