Rusko pravdepodobne predĺži Snowdenovi azyl

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 11:08 • 2 min
Rusko pravdepodobne predĺži Snowdenovi azyl

MOSKVA - Rusko veľmi pravdepodobne predĺži dočasný azyl bývalému spolupracovníkovi amerických tajných služieb Edwardovi Snowdenovi z dôvodu "ohrozenia života".

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v piatok predstaviteľ blízky ruskej Federálnej migračnej službe (FMS). Snowden ušiel do Ruska po tom, čo prezradil sledovacie programy

 

Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) a Moskva mu poskytla ročný azyl. Platnosť terajšieho víza Snowdenovi vyprší 31. júla. 

 

"Nevidím žiadny problém v predĺžení dočasného azylu. Okolnosti sa nezmenili. Ako predtým, Snowdenov život je ohrozený, takže FMS má dôvod predĺžiť jeho štatút," povedal Vladimir Voloch, šéf poradného orgánu migračných úradov pre agentúru Interfax. FMS sa k veci odmietla vyjadriť. 

 

Američan pracujúci v minulosti pre spravodajskú agentúru NSA sa stal známym vďaka odhaleniu tajných programov sledovania internetovej a telefonickej komunikácie a vo svojej vlasti čelí obvineniam z viacerých závažných zločinov. Odmietanie vydať ho americkým orgánom je jednou z mnohých záležitostí narúšajúcich vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom, ktoré sú momentálne najhoršie za posledné roky. Presné miesto jeho pobytu je udržiavané v tajnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies