Rusko popiera rokovania s Talibanom v Katare

NETKY.SK • 6 November 2013, 17:53 • 2 min
Rusko popiera rokovania s Talibanom v Katare

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí poprelo dnes informáciu vysokého predstaviteľa Talibanu, podľa ktorej osobitný vyslanec ruského prezidenta pre Afganistan rokuje s Talibanom v Katare. Oznámila to agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Vysoký predstaviteľ Talibanu minulý týždeň pre agentúru Associated Press povedal, že ruský vyslanec Zamir Kabulov sa v emiráte stretol s predstaviteľmi Talibanu na rokovaniach o prípade ruského pilota Pavla Petrenka. Taliban ho zajal v apríli, keď bol pilot nútený núdzovo pristáť v Afganistane s nákladným vrtuľníkom.

Ministerstvo dnes vo vyhlásení uviedlo, že Kabulov, bývalý veľvyslanec v Afganistane a v súčasnosti osobitný vyslanec ruského prezidenta Vladimira Putina, "nevedie žiadne rokovania s Talibanom v Katare". Vyhlásenie neuvádza, či sa rokovania uskutočnili v minulosti alebo či ich vedú iní ruskí predstavitelia na inom mieste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies