Rusko podpísalo novú dohodu o nákupe izraelských bezpilotných lietadiel

NETKY.SK • 14 Október 2010, 07:31 • 2 min
Rusko podpísalo novú dohodu o nákupe izraelských bezpilotných lietadiel

Rusko podpísalo novú dohodu o nákupe izraelských bezpilotných lietadiel

slovakia

left justify in out

img

Rusko nakúpi od Izraela bezpilotné lietadlá. Kontrakt podpísali v utorok v Jeruzaleme štátna spoločnosť Israel Aerospace Industries (IAI) a ruský výrobca zbraní Oboronprom. Informovali o tom dnes obe spoločnosti.
      Zdroj z izraelského obranného priemysle uviedol, že lietadlá budú zostavené v Rusku.
      Finančné podrobnosti obchodu neboli zverejnené, izraelské médiá však predtým špekulovali, že trojročný kontrakt by mohol dosiahnuť až 400 miliónov dolárov (289 miliónov eur).
      Rusko už od roku 2009 podpísalo s Izraelom dve dohody o dodávke prieskumných bezpilotných lietadiel. Získalo tak stroje Bird Eye 400, I View MK150 a Searcher Mk II.
      "Toto je veľký krok smerom k prehĺbeniu spolupráce medzi IAI a ruským priemyslom. Táto dohoda tiež posilní dvojstranný vzťah medzi Izraelom a Ruskom," uviedli spoločnosti v dnešnom vyhlásení.
      Krátka rusko-gruzínska vojna v roku 2008 podľa analytikov vystavila ruskú armádu s prevažne zastaranou technikou nedostatku moderných špionážnych lietadiel.
      Predaj vojenskej techniky pomôže zlepšiť vzťahy Izraela s Ruskom, ktoré je významnou krajinou v medzinárodnom úsilí o kontrolu iránskeho jadrového programu.
      Ruský prezident Dmitrij Medvedev minulý mesiac zakázal dodávku protivzdušného raketového systému S-300 a ďalších ruských zbraní Teheránu.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies