Rusko nerozumie logike nových sankcií: Máme právo reagovať na tie zo strany Kanady

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:27 • 2 min
Rusko nerozumie logike nových sankcií: Máme právo reagovať na tie zo strany Kanady

MOSKVA - Moskva má právo reagovať na nové sankcie, ktoré voči nej zaviedla dnes Kanada ako odpoveď na úlohu Ruska v konflikte na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na agentúru Interfax, ktorá citovala ruské ministerstvo zahraničných vecí. 

 

Vyhlásenie ruského rezortu diplomacie tiež tvrdí, že Moskva nerozumie logike nových sankcií a vyzvala západné krajiny, aby zastavili "vojnu sankcií" a pokračovali v spolupráci.

 

Kanada zaviedla dnešné sankcie ako odpoveď na moskovské podporovanie proruských separatistov na východe Ukrajiny.

 

Kanadské opatrenia sú namierené okrem iných aj voči najväčšiemu hráčovi ruského ropného priemyslu - významnej energetickej spoločnosti Rosneft - a voči blízkemu spojencovi prezidenta Putina, výkonnému riaditeľovi štátneho technologického a zbrojného konglomerátu Rostec Sergejovi Čemezovovi.

 

Kanada, ktorá koná v koordinácii s Európskou úniou a Spojenými štátmi, zaviedla sankcie celkovo voči 37 ruským a ukrajinským jednotlivcom, ako aj 17 ruským a ukrajinským spoločnostiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies