Rusko nepodporí ďalšie rezolúcie BR OSN o Líbyi, ktoré by prehĺbili vojnu

NETKY.SK • 26 Apríl 2011, 11:50 • 2 min
Rusko nepodporí ďalšie rezolúcie BR OSN o Líbyi, ktoré by prehĺbili vojnu

Rusko nepodporí ďalšie rezolúcie BR OSN o Líbyi, ktoré by prehĺbili vojnu

slovakia

left justify in out

img

Rusko nepodporí ďalšiu rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN o Líbyi, ktoré by mohli spôsobiť prehĺbenie konfliktu v tejto severoafrickej krajine. Podľa agentúry Interfax to  dnes povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.
      "Ak rezolúcia akýmkoľvek spôsobom, vrátane vonkajšej intervencie, povedie k ďalšej eskalácii občianskej vojny, nepodporíme ju," uviedol Lavrov.
      Rusko je stálym členom BR OSN s právom veta. Minulý mesiac sa zdržalo hlasovania o rezolúcii, ktorá umožnila použitie sily s cieľom ochrany líbyjských civilistov prostredníctvom vynútenia bezletovej zóny. Ruskí predstavitelia však rozsah operácie koaličných síl v Líbyi odvtedy opakovane kritizovali.
      Lídri NATO spočiatku vylúčili možnosť pozemnej ofenzívy v Líbyi. Šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová ale minulý týždeň uviedla, že členské krajiny zvážia aj takýto krok v prípade, ak oň požiada OSN.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies