Najlepší tím dekády v Premier League

NETKY.SK • 31 December 2019, 10:36 • 2 min
Najlepší tím dekády v Premier League

Koncom roku 2019 sa akoby roztrhlo vrece so štatistikami. Platí to najmä pre šport. Už o niekoľko hodín sa ľudstvo prehupne do tretej dekády 21. storočia a pre túto príležitosť sa portál Goal.com rozhodol vymenovať najlepší tím desaťročia v jednotlivých top európskych ligách.

slovakia

left justify in out

Najvyššia anglická liga

Za posledných desať rokov sa toho vo futbale odohralo veľmi veľa. Začíname hneď v najvyrovnanejšej súťaži. V popredných ligách, medzi ktoré Premier League rozhodne patrí, hrajú aj najlepší hráči sveta. Futbalový portál Goal.com sa rozhodol zosumarizovať túto súťaž počnúc rokom 2010, a vybral tie najdôležitejšie a najlepšie hráčske ikony, vďaka ktorým ľudia štadióny v Anglicku zapĺňajú.

 

 

Brankár de Gea

Ideálna zostava najlepších futbalistov dekády na britských ostrovoch predstavuje rozostavenie 4-3-3. V bráne sa podľa odborníkov objavil španielsky gólman z Manchestru United David de Gea. United síce za posledné roky neprežíva veľmi dobré obdobie, ale v bráne sa jednoznačne môže spoľahnúť na svoju jednotku. Vzťah de Gea – United umocnil ešte nevydarený prestup tohto Španiela na Santiago Bernabeau do Madridu.

 

 

Krajný obranca z Chelsea

Najlepšiu obranu v Anglicku tvorí štvorzáprah Azpilicueta, Van Dijk, Kompany a Zabaleta. Prvý menovaný bol pri všetkom podstatnom, čo sa Chelsea v Európe podarilo vyhrať. Najmä začiatkom dekády to bola Európska liga a rok na to aj Liga majstrov. V súčasnosti je to nenahraditeľný kapitán "The Blues". V súčasnej dobe zvykne hrávať aj na poste stopéra.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪Keep‬ ‪The‬ ‪Blue‬ ‪Flag‬ ‪Flying ‬ ‪High ‬💪💙

Príspevok, ktorý zdieľa César Azpilicueta (@cesarazpi),

 

Najlepší obranca na svete

Virgila van Dijka hádam ani netreba predstavovať. Najlepší obranca súčasnosti sa tohto roku objavil aj vo finálnej nominácii a futbalistu roka medzi Cristianom Ronaldom a Lionelom Messim. Stopér Liverpoolu je aj obhajca Ligy majstrov pre minulú szónu. Bol to najdrahší obranca histórie, kým ho v lete neprekonal prestup Kevina Macguira z Leicesteru do Manchestru United. 

 

 

Legendy City

Jeho parťákom v obrane sa stal dlhoročný kapitán Manchestru City, ktorý už zavesil kopačky na klinec. Vincent Kompany patril do mužstva ešte pred príchodom veľkých šejkov a je zaujímavé, že popri hviezdach, ktoré do klubu postupne prichádzali, si práve on svoje miesto podržal, rovnako tak aj kapitánsku pásku. Pablo Zabaleta patril medzi ďalších kmeňových hráčov City. Pôsobil tam 9 rokov a patril medzi najlepších krajných obrancov ligy.

 

 

Záloha ako z ríše snov

Zálohu tvoria ikony nielen svojich klubov, ale aj národných reprezentácii. Duo zo City David Silva a Yaya Toure dopĺňa objav z Leicesteru, ktorý už niekoľko sezón pôsobí na Stamford Bridge v Chelsea N'Golo Kanté. David Silva bol už súčasťou veľkých nákupov Manchestru City, keď sa ako kapitán Valencie sťahoval na britské ostrovy. Kapitánsku pásku si v Manchestri občas striedal s Vincentom Kompanym.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Massive 3 points guys!!⚽️🔥🔝Good to see you Denis!👊🏻 #CmonCity

Príspevok, ktorý zdieľa David Silva (@david21lva),

 

Africký futbalista Yaya Toure sa práve v tomto klube vyprofiloval na hviezdu svetového formátu. Posledný spomenutý Kanté prišiel do Chelsea pred sezónou 2015/2016 ako majster s Leicesterom City, a hneď sa mu podarila aj obhajoba titulu, ale s novým klubom. Svojimi schopnosťami a skromnosťou v súkromí, je častokrát prirovnávaný ku "ghanskému bizónovi" Michaelovi Essienovi, ktorý počas svojej kariéry v Chelsea patril medzi najlepších záložníkov sveta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa N'Golo Kanté (@nglkante),

 

Hviezda belgickej reprezentácie

V útoku desaťročia Premier League nesmú chýbať najmä dve mená, a to Eden Hazard a Sergio Aguero. Keď majú loptu, bez faulu im ju prakticky nikto nezoberie. Ďalšou ich črtou sú góly vo veľmi dôležitých chvíľach. Za poslednú dekádu to pri Hazardovi môže byť napríklad posledný triumf Chelsea v Európskej lige na konci minulej sezóny, keď vďaka jeho gólom postúpili Londýnčania až do finále, ktoré prakticky rozhodol on sám. V tejto sezóne oblieka už Belgičan dres Realu Madrid, kde sa mu zatiaľ až tak nedarí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 1 in the new office! Premier jour au travail 🧳⚽️ #halamadrid

Príspevok, ktorý zdieľa Eden Hazard (@hazardeden_10),

 

Argentínsky kanonier

Za Aguera je to titul City v Premier League, keď v poslednom kole sezóny 2010/2011 strelil rozhodujúci gól proti QPR, ktorým spečatil zisk trofeje.  

 

 

Jediný Angličan

Tretím do partie je Raheem Sterling, ktorý taktiež ako Aguero oblieka dres Manchestru City. Patrí medzi najrýchlejších futbalistov sveta a pre Liverpool, odkiaľ ho City kúpilo, to bola dlhé roky veľká strata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤟🏾

Príspevok, ktorý zdieľa Raheem Sterling x 😇 (@sterling7),

 

Absencia slávnych mužstiev

Z tohto výberu ešte jasne vidieť, že totálne pohorel Arsenal a Manchester United. Zato je konkurent Manchester City má vo výbere až 6 hráčov oproti jednému. Arsenal je na tom ešte horšie, bez úplneho zápisu. Chelsea prekvapila "až tromi" hráčmi v základnej jedenástke. Liverpool nespomíname schválne, pretože ten je teraz najlepším klubom na európskej scéne, líder Premier League a čerstvý držiteľ Pohára Majstrovstiev sveta klubov. Do prvej šestky patrí aj Tottenham, lenže dve veľké ikony klubu (Gareth Bale a Luka Modrič) sa počas tejto dekády sťahovali do Realu Madrid. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies