Rusko na Ukrajine uskutočnilo 32 útokov dronmi

NETKY.SK • 10 September 2023, 11:30 • 2 min
Rusko na Ukrajine uskutočnilo 32 útokov dronmi

KYJEV - Kyjevská vojenská správa v nedeľu na území Ukrajiny hlásila 32 ruských útokov dronmi, z ktorých 25 zostrelila ukrajinská protivzdušná obrana.

slovakia

left justify in out

"Okupanti zaútočili na Ukrajinu 32 kamikadze dronmi..., z ktorých 25 bolo zničených ukrajinským silami protivzdušnej obrany," uviedli vo vyhlásení ukrajinské ozbrojené sily. Dodali, že väčšina ruských dronov cielila na Kyjevskú oblasť.

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko v aplikácii Telegram uviedol, že úlomky dronov dopadli na územie viacerých štvrtí hlavného mesta. Jedna osoba utrpela zranenia; budovy však poškodené neboli.

 

Svedkovia pre Reuters uviedli, že v Kyjeve počuli najmenej päť výbuchov a na záberoch médií je možné vidieť viacero zničených automobilov. Moskva sa k útokom bezprostredne nevyjadrila. Rusko na svoje letecké útoky na Ukrajine využíva tzv. kamikadze drony iránskej výroby, ktoré sa po zásahu cieľa zničia. Medzičasom ich začalo aj samo vyrábať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / DPA / Reuters Foto: Reuters / Gleb Garanich
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies