Polícia varuje pred poskytovaním údajov platobnej karty pri predaji na internete

NETKY.SK • 19 November 2022, 12:00 • 2 min
Polícia varuje pred poskytovaním údajov platobnej karty pri predaji na internete

BRATISLAVA - Muž, ktorý na internete predával detskú autosedačku, prišiel podvodom o 1490 eur po tom, ako online vyplnil údaje svojej platobnej karty. Polícia na sociálnej sieti na základe uvedeného prípadu upozorňuje, aby ľudia nezadávali údaje svojich platobných kariet do aplikácií, ktoré im zašlú neznáme osoby.

slovakia

left justify in out

Polícia priblížila, že 43-ročný poškodený, ktorý inzeroval na internetovom bazári, podal trestné oznámenie vo veci podvodu na jedno z obvodných oddelení Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava V. "V písomnej konverzácii mu neznámy páchateľ zaslal odkaz webovej stránky, po otvorení ktorého si poškodený myslel, že ide o oficiálnu stránku kuriérskej spoločnosti. Z toho dôvodu inzerent v jednotlivých kolónkach formulára vyplnil údaje zo svojej platobnej karty," priblížili policajti. Následne po vyplnení poškodenému z účtu odišli transakcie vo výške 500 eur, šesťkrát 150 eur a 90 eur. Polícia preto pripomína, že pri predaji tovaru nie je potrebné poskytovať okrem IBAN čísla iné údaje z platobnej karty. "Zároveň upozorňujeme, že ak už zadáte údaje z platobnej karty a príde vám oznámenie 'platba nebola zrealizovaná', v žiadnom prípade nepotvrdzujte ďalšie pokusy o zrealizovanie platby," doplnila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona