Rusko kritizuje propagáciu homosexuality v EÚ

NETKY.SK • 15 Január 2014, 10:21 • 2 min
Rusko kritizuje propagáciu homosexuality v EÚ

MOSKVA - Rusko odštartovalo diplomatickú ofenzívu proti "homosexuálnej propagande" a obvinilo Európsku úniu, že sa snaží propagovať "cudzí pohľad na homosexualitu a manželstvá osôb rovnakého pohlavia ako životnú normu". Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Kritika "agresívnej propagácie homosexuálnej lásky" sa objavila v správe o dodržiavaní ľudských práv v EÚ, ktorú v utorok vydalo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Správa, ktorej anglická verzia označuje homosexuálov termínom "queers", kritizuje Európu za "šírenie neoliberálnych hodnôt ako univerzálneho životného štýlu všetkých členov medzinárodného spoločenstva" a spomína sa v nej aj "sústavný vzostup xenofóbie, rasizmu, násilného nacionalizmu, šovinizmu a neonacizmu" v Európe. 

Správu už druhý rok vydalo ruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré má vlastný úrad verejného ochrancu ľudských práv. 

Ruská federácia sa dlhodobo stáva terčom kritiky v správach o dodržiavaní občianskych práv a slobôd. Napríklad v správe každoročne vydávanej americkým inštitútom Freedom House je Rusko nepretržite od roku 2004 označované za "neslobodné".

Moskva si vyslúžila ostrú kritiku Západu, keď v júni schválil parlament kontroverzný zákon zakazujúci "propagáciu netradičných sexuálnych vzťahov" medzi mladistvými. Ruský prezident Vladimir Putin, ktorý zákon podpísal, odmieta tvrdenia, že Rusko porušuje práva homosexuálov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies