Rusko a Ukrajina sa dohodli, že nechajú otvorenú cestu na miesto pádu lietadla

NETKY.SK • 31 Júl 2014, 19:03 • 2 min
Rusko a Ukrajina sa dohodli, že nechajú otvorenú cestu na miesto pádu lietadla

KYJEV - Ruský a ukrajinský vyslanec sa dnes dohodli, že ponechajú otvorenú cestu, ktorú dnes využili medzinárodní odborníci, keď išli na miesto havárie malajzijského dopravného lietadla na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa ukrajinskej vlády Volodymyra Hrojsmana.
     

Vicepremiér Hrojsman na brífingu v Kyjeve uviedol, že dohodu dosiahli počas rozhovorov v bieloruskom hlavnom meste Minsk, ktorých hostiteľom bol bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Na stretnutí sa zúčastnili aj zástupcovia Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE).
     

Obe strany krvavého konfliktu prestali strieľať na dostatočne dlhý čas, takže cestu mohla využiť prvá skupina zahraničných expertov už aj dnes, keď sa po sedem dní trvajúcich márnych pokusoch konečne dostala na miesto, kde 17. júla spadlo malajzijské lietadlo a zahynulo všetkých 298 ľudí na palube. Lokalita pádu sa nachádza v oblasti, ktorú majú pod kontrolou proruskí separatisti.
     

Experti dúfajú, že na miesto havárie bude mať čoskoro prístup väčšia skupina vyšetrovateľov, aby odtiaľ mohli vziať pozostatky posledných nezvestných obetí a hľadať dôkazy, čo spôsobilo zrútenie boeingu.
     

Západní lídri obviňujú povstalcov zo zostrelenia lietadla a uvalili sankcie na Rusko, pretože podľa nich Moskva vyzbrojuje týchto separatistov. Moskva obvinenie odmieta.
     

Dnešná dohoda medzi Ukrajinou a Ruskom naznačuje, že cestu z mesta Doneck sa ako koridor budú snažiť využívať proruskí povstalci a ukrajinské vládne sily, keď budú boje na iných miestach pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies