Ruskí senátori odsúdili zasahovanie Západu do záležitostí Ukrajiny

NETKY.SK • 30 Január 2014, 10:05 • 2 min
Ruskí senátori odsúdili zasahovanie Západu do záležitostí Ukrajiny

MOSKVA – Horná komora ruského parlamentu v stredu skritizovala správanie západných politikov, ktorí podľa nej zasahujú do vnútorných záležitostí Ukrajiny, a vyjadrila presvedčenie, že krízu v krajine sa podarí vyriešiť.

slovakia

left justify in out

Podľa uznesenia citovaného spravodajským portálom RIA Novosti 166-členná Rada federácie vyjadrila "rozhorčenie z toho, ako početní západní politici neváhajú zasahovať" do diania na Ukrajine, pričom "vedome podnecujú k destabilizácii krajiny". Naráža tak zrejme na skutočnosť, že po vypuknutí protivládnych protestov na Ukrajine medzi tamojšími demonštrantami viackrát objavili európski, ale i americkí politici a diplomati.

Zasahovanie zahraničia do záležitostí Ukrajiny počas utorňajšieho summitu v Bruseli odsúdil aj ruský prezident Vladimir Putin. Protesty v bývalej sovietskej republike sú však dôsledkom rozhodnutia tamojšej vlády nepodpísať významné dohody s EÚ, za ktorým bol podľa dnes už bývalého premiéra Mykolu Azarova práve nátlak zo strany Ruska. Minulotýždňové nepokoje v Kyjeve a ďalších ukrajinských mestách ruskí senátori označili za súčasť "dobre organizovanej kampane s cieľom zdiskreditovať a zvrhnúť legitímnu vládu", uvádza RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies