Ruskí politici: Protiruské vyhlásenia európskych lídrov sú len kampaňou pred euro-voľbami!

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 13:24 • 2 min
Ruskí politici: Protiruské vyhlásenia európskych lídrov sú len kampaňou pred euro-voľbami!

MOSKVA – Ruský politik Andrej Klimov si myslí, že protisruké vyhlásenia európskych lídrov treba brať s rezervou, pretože podľa neho sa len snažia prilákať voličov k eurovoľbám. V skutočnosti však nemajú záujem o vstup Ukrajiny do EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Celá hystéria v Európskej Únii nie je nič iné len PR bublina, ktorá bola vytvorená kvôli voľbám do Európskeho parlamentu, ktoré sa konajú 25. mája," povedal Andrej Klimov šéf výboru Ruského parlamentu pre medzinárodné vzťahy.

"Všetky predpovede hovoria o tom, že v ďalšom zložení parlamentu sa ocitne mnoho euroskeptikov, ktorí prinútia súčasného šéfa Európskej komisie Josého Manuela Barrosa rezignovať. Preto treba vyhlásenia európskych politikov vždy deliť aspoň dvomi – ľudia často klamú počas volebnej kampane," povedal Klimov.

Ďalší vysokí predstavitelia ruskej politiky potvrdili, že nikto v Rusku nemá záujem viesť vojnu s Ukrajinou. Námestník ministra zahraničných vecí Grigory Karasin prezradil, že ruskí diplomati odmietajú obvinenia z vojenskej intervencie.

"Podporíme všetky sily, ktoré uprednostňujú poslinenie bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami. Hlavne teraz, keď Európska stabilita závisí na týchto vzťahoch. Západní politici, ktorí nás momentálne preklínajú to musia pochopiť," povedal Karasin.

Predsedkyňa hornej komory ruskej Dumy Valentina Matvienková tvrdí, že len Ukrajinci môžu rozhodnúť o tom, kto bude vládnuť v ich krajine. "Toto rozhodnutie musí vzísť z transparentných a legitímnych volieb," dodala Matvienková.

Člen ruského parlamentu Leonid Slutsky tvrdí, že to čo Rusi spravili na Kryme bola obrana vojenskej základne, ktorá patrí ruskému námorníctvo. Takisto sa však podľa Slutského jedná o ochranu každého, ktorí si o ňu požiada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies