Ruskí komunisti chcú rozdať embargovaný tovar ľuďom v núdzi

NETKY.SK • 13 August 2015, 13:30 • 2 min
Ruskí komunisti chcú rozdať embargovaný tovar ľuďom v núdzi

MOSKVA - Poslanci Komunistickej strany Ruskej federácie predložili dnes do Štátnej dumy návrh o konfiškácii embargovaných potravín a tovaru a ich distribúcii ľuďom v núdzi doma i v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z dolnej komory parlamentu.

 

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 29. júla 2015 dekrét o zničení embargovaného zahraničného tovaru, ktorý sa dostal do Ruska. Nariadenie začali úrady vykonávať 6. augusta - presne rok po tom, čo Moskva uvalila zákaz na mnohé západné produkty ako protiopatrenie voči sankciám, ktoré proti Rusku uplatnili západné krajiny kvôli anexii Krymu a podpore separatistov na východe Ukrajiny.

 

Podľa návrhu komunistov, ktorých vedie Gennadij Ziuganov, by potraviny, polotovary a súvisiace produkty "podliehali konfiškácii a prevodu do vlastníctva Ruska". Skonfiškovaný tovar by putoval "zdarma nízkopríjmovým a sociálne znevýhodneným skupinám obyvateľstva, tým, ktorých postihli prírodné katastrofy a ďalšie mimoriadne udalosti, a jednotlivcom, ktorí sa ocitli v situácii, ktorá si vyžaduje materiálnu pomoc".

 

Poslanci taktiež navrhujú poslať skonfiškovaný tovar ako "humanitárnu pomoc iným krajinám, ich federálnym a miestnym subjektom, medzinárodným a zahraničným agentúram, jednotlivcom, ktorí sú obyvateľmi cudzích krajín alebo osobami bez štátnej príslušnosti, utečencom a vnútorne vysídleným osobám vrátane tých, ktorých zasiahli vojnové konflikty, teroristické útoky, prírodné katastrofy či ďalšie mimoriadne udalosti".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies