Ruská fregata sa z Krymu vydala na plavbu do Stredomoria

NETKY.SK • 27 Február 2017, 16:01 • 2 min
Ruská fregata sa z Krymu vydala na plavbu do Stredomoria

MOSKVA - Ruská fregata Admirál Grigorovič vyplávala dnes z krymského prístavu Sevastopol do Stredozemného mora, kde pri pobreží Sýrie pôsobia lode ruského námorníctva. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ruské námorníctvo túto správu nekomentovalo. Vyplávanie najnovšej lode Čiernomorskej flotily do Stredozemného mora však neskôr podľa agentúry TASS potvrdilo ruské ministerstvo obrany.

Zdroje v silových štruktúrach Krymu pre TASS uviedli, že fregata sa stane súčasťou stálej skupiny ruskej námornej flotily, ktorá je na dlhodobej misii v Stredomorí.

Loď Admirál Grigorovič pôsobila pri pobreží Sýrie aj vlani v novembri v rámci misie ruskej lietadlovej lode Admirál Kuznecov, ktorá nedávno z oblasti odplávala.

Admirál Grigorovič je prvou zo šiestich viacúčelových fregát, ktoré si ruské námorníctvo objednalo v roku 2010 pre svoju Čiernomorskú flotilu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies