Rusi pokračujú v protiteroristikej akcii v Sýrii: Počas víkendu zasiahli 472 cieľov Islamského štátu

NETKY.SK • 23 November 2015, 14:21 • 2 min
Rusi pokračujú v protiteroristikej akcii v Sýrii: Počas víkendu zasiahli 472 cieľov Islamského štátu

MOSKVA - Ruské lietadlá podnikli počas uplynulého víkendu 141 misií nad Sýriou, kde zasiahli 472 pozícii teroristov, informovalo dnes ruské ministerstvo obrany.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra RIA Novosti, ruské lietadlá zasiahli ciele v provinciách Aleppo, Damask, Idlib, Lázikíja, Hamá, Rakka, Homs a Dajr az-Zaur.

 

Podľa ministerstva sa ruské letectvo v Sýrii počas víkendu aktívne venovalo aj rozviedke, pričom vytypovávalo ciele náletov.

 

img

 

Ministerstvo spresnilo, že všetky lietadlá sa po splnení úloh svojej misie bezpečne vrátili na základňu.

 

Ruská operácia v Sýrii sa začala 30. septembra. Predchádzala jej žiadosť sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby Rusko začalo s náletmi na pozície extrémistickej organizácie Islamský štát. Rusko do vzdušných úderov v Sýrii nasadzuje bojové lietadlá Su-25 a frontové bombardéry Su-24M a SU-34, ktorým krytie zo vzduchu poskytujú lietadlá Su-30SM. Od polovice novembra sa k nim pridali aj strategické bombardéry Tu-160, Tu-95MS a Tu-22M3.

 

 

 

Rusko bolo doteraz terčom kritiky Západu a sýrskej opozície za to, že jeho lietadlá v Sýrii útočia aj na pozície povstalcov bojujúcich na strane umiernenej a Západom financovanej opozície. Moskva tieto obvinenia odmieta a opakovane vyzýva vypracovať zoznam povstaleckých skupín v Sýrii, ktoré treba považovať za teroristické. Vláda prezidenta Asada označuje za teroristov všetky protivládne povstalecké zoskupenia.

 

Krátko po atentátoch v Paríži z 13. novembra francúzski politici vo svojich prejavoch a reakciách upozorňovali na nutnosť spojiť sily v boji proti IS a vytvoriť jednotnú koalíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies