Rusi nevyplatili Capella ani do ďalšieho termínu

NETKY.SK • 20 Január 2015, 10:17 • 2 min
Rusi nevyplatili Capella ani do ďalšieho termínu

MOSKVA - Zotrvanie Fabia Capella na reprezentačnej stoličke Ruska je naďalej otázne, keďže futbalový zväz (RFS) mu nezaplatil dlžnú čiastku ani do pondelkového hraničného termínu.

slovakia

left justify in out

Talian nedostal výplatu už sedem mesiacov, naposledy mu financie na účet nabehli vlani v júni. Pôvodne chceli Rusi záväzky uhradiť do konca kalendárneho roka 2014, neskôr sa termín posunul na 19. januára.

 

Taliansky kouč má údajne kontrakt na 11 miliónov amerických dolárov ročne, RFS však postihli finančné ťažkosti. Podľa ruských zákonov by prezident RFS Nikolaj Tolstych mohol putovať za mreže až na tri roky za nevyplatenie mzdy zamestnancovi. Federálny pracovný úrad už pripravuje inšpekciu na RFS, v jeho vyhlásení sa zatiaľ nehovorí nič o právnych krokoch či súdnom konaní. 

 

Capello, bývalý tréner anglickej reprezentácie, ktorý viedol aj Real Madrid, Juventus Turín, AC Miláno a AS Rím, sa stal šéfom realizačného tímu Ruska v roku 2012 a priviedol "zbornú" k účasti na majstrovstvách sveta po dvanástich rokoch. Na letnom šampionáte v Brazílii však Rusi získali len dva body a nepostúpili zo základnej skupiny. 

 

Šesťdesiatosemročný Talian v januári 2014 predĺžil zmluvu s RFS do roku 2018. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies