Rusi nebudú bojkotovať ZOH, schválili účasť športovcov v Pjongčangu

NETKY.SK • 12 December 2017, 12:14 • 2 min
Rusi nebudú bojkotovať ZOH, schválili účasť športovcov v Pjongčangu

MOSKVA - Rusi nebudú bojkotovať zimné olympijské hry v Pjongčangu. Ruský olympijský výbor (OKR) v utorok schválil účasť svojich športovcov na ZOH 2018 pod neutrálnou vlajkou.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) pred týždňom rozhodol v súvislosti s rozsiahlym dopingom v Rusku, že tamojší športovci môžu štartovať v Pjongčangu, no len pod neutrálnou vlajkou. Ruskí športovci, ktorí splnia kvalifikačné kritériá i prísne antidopingové pravidlá, sa predstavia v individuálnych či tímových súťažiach pod názvom Olympijskí športovci z Ruska (Olympic Athlete from Russia), budú mať na sebe dresy s týmto menom a olympijskou vlajkou. Na všetkých ceremoniáloch bude hrať namiesto ruskej olympijská hymna.

 

Po verdikte MOV zazneli hlasy aj o možnom úplnom bojkote Hier zo strany Ruska. Ruský olympijský výbor však takéto úvahy zamietol. V utorok jednohlasne schválil, že nebude brániť účasti športovcov v Kórejskej republike.

 

"Ruský olympijský výbor vyzval k rešpektovaniu individuálnej voľby každého športovca a podpore všetkých športovcov, ktorí pôjdu na Hry, aj tých, ktorí štart odmietnu, a aj tých, ktorí nebudú na zimné olympijské hry pozvaní," uviedol OKR v stanovisku, ktoré zverejnila agentúra TASS na svojej webstránke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies