Rusi na MS 13 plánujú obhájiť vlaňajší titul

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 12:13 • 2 min
Rusi na MS 13 plánujú obhájiť vlaňajší titul

MOSKVA - Ruský hokejový tím nemôže mať iné ambície, ako obhájiť na svetovom šampionáte vo švédskom Štokholme a fínskych Helsinkách titul majstrov sveta z minulého roka.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo svojom príhovore k hráčom a realizačnému tímu "zbornej“ prezident Ruskej hokejovej federácie (FCHR) Vladislav Tretiak. "Ruský tím je povinný aj bez hráčov z NHL vyhrať tento šampionát, ktorý bude poslednou veľkou konfrontáciou pred budúcoročnými olympijskými hrami v Soči,“ uviedol bývalý skvelý brankár, ktorý je s desiatimi zlatými medailami, dvoma striebrami a jedným bronzom najúspešnejším mužom histórie majstrovstiev sveta v hokeji.

"Viem, že každý rok je ťažšie a ťažšie získať titul. Vlani sme mali v tíme Malkina aj Daciuka, teraz potrebujeme nových lídrov. Dávame šancu ukázať sa novým adeptom na reprezentačný dres. Teraz sa ukáže, kto bude mať reálnu šancu reprezentovať o rok v Soči,“ pokračoval prezident FCHR. 

Vedenie ruského hokeja nechce ani uvažovať o tom, že by národný tím na MS neuspel. "Uvidíme, čo dosiahneme a akú hru predvedieme. Pre mňa by bolo katastrofou, keby sme nezvíťazili a nepredviedli náš typický hokej. Neverím, že sa také niečo môže stať,“ sebavedome naznačil Vladislav Tretiak ambície "zbornej“

Rusi vstúpia do šampionátu v sobotu 4. mája súbojom s Lotyšska so začiatkom o 15.15 h SELČ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies