Rumuni prevážali 21 migrantov v malom nákladiaku

NETKY.SK • 29 August 2015, 17:40 • 2 min
Rumuni prevážali 21 migrantov v malom nákladiaku

BUDAPEŠŤ - Maďarská polícia zadržala štyroch Rumunov v Čongrádskej župe na diaľnici M5. Muži natlačili až 21 ilegálnych migrantov do malého nákladného vozidla, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Hovorca župnej polície Szabolcs Szenti uviedol, že na základe operatívnych informácií župnej polície zastavila jednotka Centra boja proti terorizmu nadránom dve vozidlá. Prvé bolo bulharské osobné auto, ktoré zabezpečovalo transport migrantov nákladným autom. Medzi migrantmi bolo desať ľudí zo Sýrie a 11 z Afganistanu.


Polícia začala trestné stíhanie štyroch občanov Rumunska, ktorí čelia podozreniu z prevádzačstva. O ich vzatí do vyšetrovacej väzby rozhodne súd dnes.


Vo štvrtok a v piatok polícia predviedla celkom 11 ľudí, ktorí prevážali migrantov do Budapešti. Zadržaní vodiči áut čelia stíhaniu za napomáhanie ilegálneho pobytu cudzincov, povedal hovorca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies