Rumuni odkryli ďalšiu špinu, sedem osôb podozrievajú z daňového úniku

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 16:39 • 2 min
Rumuni odkryli ďalšiu špinu, sedem osôb podozrievajú z daňového úniku

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady opäť pristrihli krídla futbalovým mocipánom. Úrad prokurátora vydal príkaz na zatknutie bývalého prezidenta Profesionálnej futbalovej ligy Dumitra Dragomira a ďalších jeho kolegov pre podozrenie z daňového úniku pri predaji televíznych vysielacích práv.

slovakia

left justify in out

Sedem osôb vzali do väzby v pondelok v rámci vyšetrovania prípadu, ktorého protagonisti ochudobnili štátnu pokladnicu o tri milióny eur. Dragomir riadil najvyššiu súťaž v rokoch 1996 - 2013. Vinu popiera. Podľa prokuratúry spolu s ďalšími podozrivými používal fiktívne účty, aby zatajil prevody peňazí. Ich zadržaniu predchádzali razie u jedenástich osôb a tiež v sídle riadiaceho orgánu ligy.

 

V marci súd v Bukurešti poslal do väzenia osem ľudí z prostredia futbalu, ktorí podvádzali na daniach a prali špinavé peniaze na prestupoch dvanástich hráčov. Bol medzi nimi aj bývalý šéf exekutívy Dinama Bukurešť Cristi Borcea, ktorému vymeral odvolací súd šesť rokov a štyri mesiace odňatia slobody. Niekdajší reprezentant Gheorghe "Gica" Popescu si odsedí tri roky a jeden mesiac. Podľa prokurátora osmička delikventov pripravila štát na daniach o 1,7 milióna eur, kluby okradli o 10 miliónov eur tým, že nahlásili falošné prestupové sumy. Hráči pochádzali z Dinama a Rapidu Bukurešť, Otelulu Galati a Glorie Bistrita, všetci skončili v rokoch 1999 - 2005 v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies