Rumun a Slovák vykradli rodinný dom, spôsobili škodu viac ako 9-tisíc eur

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 10:09 • 2 min
Rumun a Slovák vykradli rodinný dom, spôsobili škodu viac ako 9-tisíc eur

KOŠICE - Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru Košice-okolie objasnili krádež šperkov z rodinného domu. Vyšetrovateľ z prečinov porušovania domovej slobody a krádeže obvinil 25-ročného občana Rumunska a 27-ročného Františka z okresu Svidník. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

slovakia

left justify in out

Obvinení sa podľa polície po predchádzajúcej spoločnej dohode vo večerných hodinách v utorok (29.3.) v katastri obce Hýľov vlámali do rodinného domu. "Z neho odcudzili sedem kusov pánskych a dámskych náramkových hodiniek, šperky zo žltého kovu a pokladničku s finančnou hotovosťou v rôznej mene. Svoj lup si odniesli v detskom vaku, ktorý odcudzili z detskej izby. Majiteľovi rodinného domu spôsobili celkovú škodu za 9400 eur," vysvetlil Szabó.

 

Polícia už časť lupu u obvinených zaistila. Mužov umiestnili do cely policajného zaistenia s návrhom na vzatie do väzby. "V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodal krajský policajný hovorca.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies