Rozruch na palube: V lietadle nad USA sa narodilo dieťa!

NETKY.SK • 10 December 2014, 11:00 • 2 min
Rozruch na palube: V lietadle nad USA sa narodilo dieťa!

LOS ANGELES - Keď dopravné lietadlo americkej spoločnosti Southwest Airlines pristálo v kalifornskom Los Angeles, na palube malo o jedného pasažiera viac než pri štarte.

slovakia

left justify in out

Cestujúca porodila krátko po tom, čo lietadlo v utorok vzlietlo zo San Francisca. Smerovalo síce do Phoenixu, ale dispečeri ho odklonili na medzinárodné letisko v Los Angeles. Napísala o tom dnes agentúra AP. Žene pomáhala pri pôrode posádka lietadla a lekár so zdravotnou sestrou, ktorí sa nachádzali na palube. Hovorkyňa aerolínií vyjadrila nádej, že ich spoločnosť bude mať nového celoživotného zákazníka.

      

Po pristátí lietadla prišli na palubu záchranári a odviezli nemenovanú matku s dieťaťom v dobrom zdravotnom stave do nemocnice.  Lietadlo vyradili dočasne z prevádzky, aby ho mohli upratať, a ostatní pasažieri odcestovali do Phoenixu iným strojom. Do cieľa prileteli s dvojhodinovým meškaním.
      

Pasažierka menom Julie Dafoeová povedala, že sedela vedľa ženy spolu s ďalším cestujúcim, Kurtom Reedom. "Jedna zo zdravotných sestier, ktoré pri pôrode pomáhali, spomenula, že žena už na letisku chodila sem a tam. Pomysleli si, že má zrejme kontrakcie," uviedla Dafoeová a dodala: "V lietadle som zrazu počula plač bábätka, taký zvuk, ako keď má dieťa priveľa mlieka. Vtedy mi napadlo: 'Veď na palube nie sú nijaké bábätká!'"
      

Potom už pasažieri počuli výzvu, že sa hľadá lekár, ale nič konkrétne o naliehavom prípade. Ďalšia cestujúca dodala: "Kapitán nakoniec oznámil, že blahoželá k príchodu chlapčeka na svet. Všetci sme začali tlieskať, ale boli sme trochu zmätení, lebo sme si dovtedy mysleli, že niekto umiera, a nie, že sa rodí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies