Rozkol v OĽaNO Ritomská Viskupičovi: Ste klamár, ktorý nevie ani pozdraviť

NETKY.SK • 30 Október 2013, 14:08 • 2 min
Rozkol v OĽaNO Ritomská Viskupičovi: Ste klamár, ktorý nevie ani pozdraviť

BRATISLAVA - Mária Ritomská odišla z klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) aj preto, že už nechcela počúvať hádky šéfa klubu Jozefa Viskupiča s lídrom hnutia Igorom Matovičom. Viskupiča na svojom blogu označuje za klamára, ktorého nezaujímajú problémy ľudí, nevie pozdraviť a z jej odchodu chce vytĺcť politický kapitál.

slovakia

left justify in out

Viskupič v stanovisku klubu k odchodu Ritomskej uviedol, že patrila dlhodobo k najväčším parlamentným absentérom a k najmenej aktívnym poslancov. "Opakovane sme ju vyzývali, aby svoj prístup k výkonu mandátu zásadne zmenila, namiesto toho sa rozhodla radšej vystúpiť z nášho klubu. Toto jej rozhodnutie plne rešpektujeme," uvádzajú matovičovci vo svojom stanovisku.

Zdôraznili, že poslanci z ich klubu vykonávajú svoj mandát slobodne podľa svojho vedomia a svedomia. "Jediné, čo od poslancov dôrazne vyžadujeme, je, aby poslaneckú prácu vykonávali zodpovedne a zúčastňovali sa rokovaní a hlasovaní parlamentu," píše sa ďalej v stanovisku podpísanom Viskupičom.

Ritomská vyjadrenia označila za klamstvo. "Je to úbohé, pán predseda Viskupič, že chcete z tohto môjho rozhodnutia vytĺcť politický kapitál. Je vidieť, že nemáte na viac. Čo ste dokázali na kresle v parlamente pre zotročených občanov?" píše na svojom blogu nezaradená poslankyňa.

Poukázala na neustále hádky Viskupiča s Matovičom a Alojzom Hlinom, ktorý je už tiež nezaradený poslanec. "Kto vás mal stále počúvať. Občania nepotrebujú vaše hádky, potrebujú riešiť nedostatky doterajšieho vládnutia," uviedla Ritomská. Viskupičovi vyčítala, že na klube nikdy nepodporil jej program na ochranu ľudskej dôstojnosti. Zároveň ho obvinila, že keď sedí v rokovacej sále parlamentu, nezaujímajú ho problémy ľudí a ani pozdraviť nevie. Odkazuje mu, aby išiel do terénu k ľuďom ako ona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies