Rozhodca Vlk má stop za chybný verdikt na dve stretnutia

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:08 • 2 min
Rozhodca Vlk má stop za chybný verdikt na dve stretnutia

BRATISLAVA - Komisia rozhodcov Slovenského futbalového zväzu (KR SFZ) pozastavila činnosť na dve stretnutia arbitrovi Máriovi Vlkovi za chybný verdikt v zápase 8. kola Corgoň ligy medzi Spartakom Trnava a Dukla Banská Bystrica (2:1).

slovakia

left justify in out

Vlk na začiatku druhého polčasu ukázal červenú kartu hosťujúcemu obrancovi Jánovi Noskovi za údajný faul na Ivana Schranza vo vlastnej šestnástke. "Rozhodca nariadil nesprávne pokutový kop a nesprávne uložil osobný trest - červenú kartu obrancovi č. 20, ktorý sa nedopustil žiadneho porušenia pravidiel futbalu. V uvedenej situácii mal naopak nariadiť nepriamy voľný kop za predstieranie priestupku (nešportové správanie, pozn.) a vinníkovi, útočníkovi č. 26, mal uložiť osobný trest - žltú kartu," uvádza sa v stanovisku KR SFZ.

Komisia rozhodcov pozastavila na dva zápasy aj nomináciu asistentky rozhodcu Márie Súkenníkovej, po ktorej chybnom verdikte padol úvodný gól Banskobystričanov. "Útočník č. 29 (Pavol Jurčo, pozn.), ktorý dosiahol gól, porušil pravidlo XI. tým, že bol v momente prihrávky spoluhráča hráčom mimo hry, pretože bol bližšie k súperovej bránkovej čiare ako predposledný brániaci hráč. Následne dosiahnutý gól nemal byť uznaný," doplnila KR SFZ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies