Rosina nekončí, túži po pódiovom umiestení

NETKY.SK • 16 August 2013, 13:01 • 2 min
Rosina nekončí, túži po pódiovom umiestení

BRATISLAVA - Štvrté podujatie 6-dielej automobilovej FIA GT Series sa uskutoční v nadchádzajúci víkend 17. a 18. augusta na 5922 m dlhom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni.

slovakia

left justify in out

Medzi 42 pretekármi bude aj 26-ročný Štefan Rosina s holandským spolujazdcom 49-ročným Petrom Koxom za volantom Lamborghini Gallardo LP60-4 v službách tímu Lamborghini Blancpain Reiter Engineering. Rosina na otázku TASR o medializovanej informácii, že po Slovakia Ringu končí s aktívnou kariérou, uviedol na tlačovej besede v hoteli Kempinski všetko na správnu mieru: "Sám som bol touto informáciou prekvapený. S jazdením sa nedá skončiť len tak zo dňa na deň. Vo FIA GT Series ešte absolvujem zvyšné dve podujatia v španielskej Navarre (28. - 29. septembra) a azerbajdžanskom Baku (19. - 20. októbra). Po sezóne končím s jazdením iba v profesionálnych sériach, kde jazdia svetoví špičkoví jazdci, vrátane tých, ktorí jazdili formulu jeden. Popri zamestnaní však budem naďalej jazdiť v iných súťažiach."

Rosina so svojím partnerom Koxom štartoval vo FIA GT Series iba raz, v druhých pretekoch v belgickom Zolderi, kde zvíťazil, získal 35 bodov a je v priebežnom poradí seriálu na 5. mieste. "Najlepšie by bolo zopakovať tento výsledok aj pred domácimi fanúšikmi. Budem sa usilovať o pódiové umiestenie, dúfam, že sa mi vyhnú defekty, ktoré ma sprevádzali v minulých rokoch." O Rosinovi sa pochvalne vyjadril aj vedúci jazdec seriálu Francúz Stéphane Ortelli. "Štefana považujem za najväčšieho favorita na víťazstvo, držím mu palce. Ale to neznamená, že sa o víťazstvo nebudem usilovať aj ja. V každom prípade si dobrým umiestením chceme udržať vedenie v súťaži."

V pretekoch FIA GT Series na Slovakia Ringu sa predstaví aj ďalší Slovák 22-ročný Filip Sládečka s vozidlom BMW s v tíme BMW Sports Trophy India. Magnetom bude účasť deväťnásobného majstra sveta v rely Francúza Sébastiena Loeba. Absolvoval iba jedny preteky v Holandsku, po ktorých je na 10. mieste so ziskom 22 b.

Organizátori pripravili aj viacero sprievodných podujatí. Program na Slovakia Ringu sa začína v sobotu 17. augusta o 8.00 h, kvalifikačný tréning FIA GT Series na 30 minút + 1 okruh (víťaz získa 1 bod) je o 15.15 h. V nedeľu 18. augusta odštartujú program o 8.45 h, kvalifikačné preteky FIA GT Series na 1 h (boduje prvých 8 pretekárov, víťaz získa 8 b) sú o 10.15 h, hlavné preteky FIA GT Series na 1 h (boduje prvých 10 pretekárov, víťaz získa 25 b) odštartujú o 14.15 h.

Priebežné poradie po 3 zo 6 pretekoch: 1. Stéphane Ortelli (Fr.) a Laurens Vanthoor (Belg.) po 70 b, 2. Frank Stippler (Nem.) a Edward Sanström (Švéd.) po 60, 3. Maximilian Buhk (Nem.) a Alon Day (Izrael) po 53, ... 5. Štefan Rosina (SR) a Peter Kox (Hol.) po 35 b, 10. Sébastian Loeb (Fr.) a Alvaro Parente (Portug.) po 22 b.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies