Rómsky študent môže získať štipendium na vysokoškolské štúdium

NETKY.SK • 1 Február 2014, 15:17 • 2 min
Rómsky študent môže získať štipendium na vysokoškolské štúdium

BRATISLAVA - Záujemca o štipendium musí pochádzať zo sociálne slabej rodiny, musí tiež dosahovať dobré študijné výsledky.

slovakia

left justify in out

Rómski študenti zo sociálne slabých rodín môžu do 15. februára žiadať o štipendium štátneho tajomníka ministerstva zahraničných vecí Petra Buriana. Ak chcú uspieť, musia spĺňať prísne kritériá, medzi ktoré patrí napríklad lepší študijný priemer na strednej škole. Podstatou štipendia je tri roky podporovať štúdium jedného Róma na bakalárskom stupni v odbore Business Management na Vysokej škole manažmentu v Trenčíne.

S myšlienkou podporovať rómskych študentov prišiel Burian ešte ako veľvyslanec v USA v spolupráci s honorárnymi konzulmi SR v Spojených štátoch. Práve konzuli majú na starosti vyzbieranie peňazí na štipendium. Môže oň požiadať občan Slovenska s trvalým pobytom na území Slovenskej republiky, ktorý sa hlási k rómskej národnostnej menšine. Musí to byť študent štvrtého ročníka na strednej škole s priemernou známkou zo všetkých predmetov na polročnom vysvedčení 1,8 alebo lepšou. Požiadať o štipendium môže tiež študent, ktorý skončil strednú školu v akademickom roku 2012/2013 s priemernou známkou 1,8 alebo lepšou zo všetkých predmetov, ktoré absolvovali vo štvrtom ročníku štúdia. Záujemca musí pochádzať zo sociálne slabej rodiny a mal byť ovládať aspoň základy angličtiny. Štipendium hradí trojročné štúdium, poplatok za prihlášku, preukaz denného študenta aj poplatky za ubytovanie na internáte v Trenčíne. Viac informácií o iniciatíve Petra Buriana je na stránke https://www.minv.sk/?spravy_rk&sprava=stipendium-byvaleho-velvyslanca-sr-v-usa-petra-buriana-pre-romskeho-studenta-predlzenie-terminu-na-zaslanie-prihlasok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies