Rómsky kulturista za krádež elektriny odpracuje sto hodín

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 15:37 • 2 min
Rómsky kulturista za krádež elektriny odpracuje sto hodín

BANSKÁ BYSTRICA – Trest sto hodín povinnej práce za krádež elektrickej energie v cene 66 eur vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 52-ročného bývalého slovenského reprezentanta v kulturistike Adama Cibuľu z Hnúšte.

slovakia

left justify in out

Kulturista rómskeho pôvodu elektrickú energiu načierno bral od apríla 2015 do januára 2016. Odobral 396 kilowatthodín energie a distribútorovi spôsobil škodu 66 eur. Na prvostupňovom súde sa viacnásobný majster Európy ku krádeži priznal. Súd v Rimavskej Sobote mu za to vymeral štyri mesiace odňatia slobody nepodmienečne a povinnosť nahradiť škodu Stredoslovenskej energetike. Cibuľa trest označil za neprimerane prísny, pretože sa stará o troch synov a odvolal sa. Poukázal aj na skutočnosť, že má určité zásluhy na rozvoji športu na Slovensku.

Odvolací senát mu vyhovel a väzenie zmenil na trest sto hodín povinnej práce. Cibuľa si verdikt odvolacieho súdu neprišiel vypočuť. Senát však mohol pojednávať, pretože Cibuľa si predvolanie prevzal, čím boli splnené podmienky na konanie v neprítomnosti obžalovaného.

Cibuľa v odvolaní uviedol, že býval v ubytovni a za energiu riadne platil. Pretože ďalší nájomníci prestali platiť, majiteľ budovy ju od energie odpojil. Istý známy mu potom zo susedného objektu načierno „natiahol“ káble do bytu a kulturista mohol svietiť, používať chladničku i televízor.   

V mladších rokoch Adam Cibuľa sa viackrát stal majstrom Slovenska v kulturistike do 65 rokov. Päťkrát sa stal aj európskym šampiónom a dva razy získal strieborné medaily. V roku 2011 obsadil na majstrovstvách sveta piate miesto.  Má bohatý aj trestný register, podľa ktorého bol doteraz jedenásťkrát súdne trestaný. Naposledy za úverový podvod dostal podmienku.    
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies