Rómska iniciatíva je zhrozená, že ľudia zvolili Kotlebu

NETKY.SK • 25 November 2013, 19:00 • 2 min
Rómska iniciatíva je zhrozená, že ľudia zvolili Kotlebu

BRATISLAVA - Rómska iniciatíva Slovenska (RIS) je zhrozená z toho, že si ľudia za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zvolili Mariana Kotlebu z Ľudovej strany Naše Slovensko. Ako ďalej agentúru SITA informoval predseda RIS Václav Kappel, táto téma dominovala na zasadnutí predsedníctva iniciatívy v nedeľu 24. novembra.

slovakia

left justify in out

Rómska iniciatíva sa obáva, že voliči, ktorí podporili v krajských voľbách Mariana Kotlebu, sú podporovatelia neonacizmu. "Hnus a odpor tak musia pociťovať aj normálne zmýšľajúci ľudia," poznamenal. Zvolenie Kotlebu je podľa jeho slov dôsledkom arogancie, namyslenosti a povýšenectva niektorých poslancov Národnej rady SR (NR SR) a taktiež poslancov samospráv. Podľa Kappela zvolení poslanci zabudli na svoje poslanie a správajú sa tak, akoby zjedli múdrosť sveta.

"Odporúčame predsedom politických strán, ak majú programové ciele, aby do nich dopísali, že nebudú podporovať žiadneho fašistu," uviedol pre agentúru SITA predseda Rómskej iniciatívy Slovenska s tým, že od nich očakávali, že verejne v druhom kole krajských volieb podporia Vladimíra Maňku a nie Mariana Kotlebu. Zároveň je RIS podľa jeho slov zdrvená z postoja Rómov, ktorí ignorovali účasť na voľbách do BBSK. "Občianski aktivisti z radov Rómov z Banskej Bystrici absolútne zlyhali aj ako starostovia obcí," uzavrel Václav Kappel s tým, že motiváciou na ich účasť vo voľbách mal byť samotný Marian Kotleba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies