Rolls-Royce vykázal za minulý rok čistú stratu

NETKY.SK • 14 Február 2017, 11:01 • 2 min
Rolls-Royce vykázal za minulý rok čistú stratu

LONDÝN - Britský výrobca motorov Rolls-Royce Holdings zaznamenal za minulý rok čistú stratu a jeho prevádzkový zisk prudko klesol. Pod tieto výsledky sa podpísalo jednak odškodné za urovnanie obvinenia z korupcie, a tiež oslabenie libry a pokles dopytu po leteckých motoroch.

slovakia

left justify in out

Konkrétne Rolls-Royce vykázal za minulý rok čistú stratu 4,03 miliardy libier (4,75 miliardy eur), zatiaľ čo v predchádzajúcom roku dosiahol zisk 83 miliónov GBP.

 

Vo výsledku za rok 2016 je zahrnutý aj jednorazový výdavok 671 miliónov GBP za urovnanie obvinenia z korupcie v USA, Brazílii a Británii. Okrem toho britská libra po júnovom referende o brexite citeľne oslabila, čo sa tiež odrazilo na výsledkoch spoločnosti.

 

Takzvaný základný zisk spoločnosti pred zdanením, ktorý je očistený od jednorazových položiek a kurzových výkyvov, pritom vlani klesol, už tretí rok po sebe, a to o 49 % na 813 miliónov GBP z 1,43 miliardy GBP rok predtým.

 

A základné tržby spoločnosti sa minulý rok znížili o 2 % na 13,4 miliardy GBP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies