Roland Garros: Nadal požiadal, aby jeho zápasy nerozhodoval Bernardes

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 11:44 • 2 min
Roland Garros: Nadal požiadal, aby jeho zápasy nerozhodoval Bernardes

PARÍŽ - Španielsky tenista Rafael Nadal požiadal Asociáciu tenisových profesionálov (ATP), aby na jeho zápasy neprideľovala brazílskeho empajrového rozhodcu Carlosa Bernardesa. Dôvodom je roztržka medzi touto dvojicou počas februárového turnaja na antuke v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

"Rešpektujem ho, ale pre nás oboch teraz bude lepšie, ak sa aspoň určitý čas nevyskytneme spolu na jednom kurte," povedal 28-ročný Malorčan po svojom utorňajšom víťazstve 6:3, 6:3, 6:4 nad domácim držiteľom voľnej karty Quentinom Halysom v 1. kole dvojhry na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros.


Nadal vnímal arbitrovo správanie voči nemu v Riu ako necitlivé, keď požiadal o povolenie ísť sa prezliecť do šatne, ale dostal odpoveď, že iba za cenu výstrahy pre porušenie časového limitu. "Nevnímal som to ako férové," uviedol Španiel.


Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska, na ktorých sa Nadal usiluje o svoj jubilejný 10. celkový triumf, je nasadzovanie rozhodcov v kompetencii národnej federácie FFT. Tá v tejto súvislosti informovala, že síce nedostala príslušnú požiadavku, ale napäté vzťahy medzi Nadalom a Bernardesom sú vraj všeobecne známou záležitosťou a funkcionári ich nechcú vyhrocovať.


Hovorca ATP Simon Higson sa odmietol vyjadriť k politike prideľovania rozhodcov, označil to za internú záležitosť. Vo všeobecnej rovine mailom uviedol, že podobné žiadosti pomerne bežne prichádzajú od hráčov, ale aj od arbitrov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies