Roland Garros: Kližan prehral v 2. kole dvojhry so Simonom

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 13:36 • 2 min
Roland Garros: Kližan prehral v 2. kole dvojhry so Simonom

PARÍŽ - Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Dvanástemu nasadenému domácemu Francúzovi Gillesovi Simonovi podľahol v troch setoch 5:7, 2:6, 3:6. Súperovi neodplatil prehru z halového turnaja v holandskom Rotterdame z roku 2013, kde zápas skrečoval za stavu 0:3 v treťom sete. Kližan na antukovom vrchole sezóny nezopakuje vystúpenie z vlaňajška, keď vyradil nasadeného Japonca Keiho Nišikoriho a postúpil do 3. kola.

slovakia

left justify in out

Kližanovi nevyšiel úvod zápasu, keď v druhom geme stratil svoje podanie a Simon si po potvrdení brejku vybudoval náskok 3:0. Najlepší slovenský singlista síce následne znížil na 2:3, no v šiestom geme opäť neudržal servis a za stavu 2:5 čelil dvom setbalom. Oba odvrátil, v ďalších minútach vyrovnal na 5:5, no koncovka patrila Simonovi, ktorý v dvanástom geme využil šiesty setbal.

 

Kližan sa snažil hrať aktívne a diktovať tempo výmen, no robil priveľa nevynútených chýb. Simon dokázal v rozhodujúcich momentoch zahrať lepšie takticky, preukázal veľkú mentálnu odolnosť. Aj na začiatku druhého dejstva si Francúz po rýchlom brejku vybudoval náskok 3:0 a v jeho ďalšom priebehu mu stačilo ustrážiť si podanie. Na začiatku tretieho dejstva viedol Kližan 3:1, Simon však potom získal päť gemov v rade. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal.

 

muži - dvojhra - 2. kolo:

Gilles Simon (12-Fr.) - Martin KLIŽAN (SR) 7:5, 6:2, 6:3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies