Roland Garros: Čepelová do 2. kola kvalifikácie

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 12:35 • 2 min
Roland Garros: Čepelová do 2. kola kvalifikácie

PARÍŽ - Slovenská tenistka Jana Čepelová postúpila do 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (24. mája - 7. júna, celková dotácia 28 028 600 eur, antuka).

slovakia

left justify in out

Čepelová nasadená ako šiesta zdolala v stredajšom súboji 1. kola Ukrajinku Anastasiu Vasilievovú 7:5, 6:3. Zápas trval 94 minút a víťazka v ňom premenila päť z ôsmich brejkových príležitostí. Súperkou 21-ročnej Košičanky v 2. kole eliminácie bude ďalšia Ukrajinka Kateryna Bondarenková, ktorá vyradila Japonku Šuko Aojamovú 6:1, 6:4.


Čepelová (109. v renkingu) prehrávala v úvode stretnutia 0:2 aj 1:3 a za stavu 4:4 pri svojom podaní odvrátila šesť brejkbalov súperky. Neskôr sa ujala vedenia 6:5 a 23-ročnú Vasilievovú (212.) brejkla využitím hneď prvého setbalu - 7:5. V druhom sete Slovenka vzala podanie Ukrajinke v ôsmom geme a za stavu 5:3 už dopodávala stretnutie do víťazstva. Premenila prvý mečbal. Čepelová predtým Vasilievovú zdolala aj v roku 2011 na antuke v nemeckom Darmstadte tesne 6:3, 5:7, 6:4.


"Bol to náročný zápas a nepríjemná súperka. Som rada, že som to zvládla, lebo už začínalo pršať a bola strašná zima. Najbližšia súperka Bondarenková je skúsená hráčka. Očakávam ťažký zápas. Pokúsim sa zregenerovať a pripraviť sa na zajtra čo najlepšie," uviedla Čepelová pre agentúru.


Zverenkyňa Martina Zathureckého Čepelová bola na grandslamových turnajoch už v roku 2012 v 3. kole Wimbledonu. Vo francúzskej metropole je jej maximom 2. kolo z predvlaňajška, nestačila v ňom na Nemku Angelique Kerberovú. Teraz sa štverá nahor po januárovom zápale pľúc a následnej dlhodobej rekonvalescencii. Minulý týždeň bola vo finále podujatia ITF vo francúzskom Saint-Gaudens.

Dvojhra žien - kvalifikácia - 1. kolo:
Jana Čepelová (SR-6) - Anastasia Vasilievová (Ukr.) 7:5, 6:3 za 94 minút
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies