Roland Garos: Hantuchová skončila v 3. kole

NETKY.SK • 31 Máj 2014, 07:30 • 2 min
Roland Garos: Hantuchová skončila v 3. kole

PARÍŽ - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová (31.) prehrala v 3. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (25. mája - 8. júna, celková dotácia 25 018 900 eur, antuka) s Nemkou Angelique Kerberovou nasadenou ako ôsmou za 107 minút 5:7, 3:6.

slovakia

left justify in out

Hantuchová bola v prvom sete nemeckej favoritke vyrovnanou súperkou, ale nezvládla koncovku. V druhom dejstve už na dvorci Suzanne Lenglenovej bola lepšou hráčkou 26-ročná nemecká ľaváčka s poľskými koreňmi Kerberová. Pritom 31-ročná Slovenka predvádzala pestrejšiu aj útočnejšiu hru ako jej súperka, no doplácala na nevynútené chyby a nevyužité brejkbaly. Ich štatistika hovorí za všetko: Hantuchová premenila 3 z 10 príležitostí na brejk, kým Kerberová 6 zo 7. Vo víťazných úderoch dominovala slovenská hráčka 45:17, ale zároveň urobila o 33 nevynútených chýb viac ako jej súperka (43:10) vrátane 6 dvojchýb. 

Hantuchová neuspela v 3. kole rovnako ako pred ňou v skorších piatkových súbojoch Dominika Cibulková aj Karolína Schmiedlová. Znamená to, že slovenský ženský tenis už nemá v Paríži vo dvojhre zastúpenie. 

 

Popradská rodáčka Hantuchová sa prebojovala medzi najlepších 32 hráčok na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska siedmy raz v kariére, premiérovo od sezóny 2011. V parížskej dvojhre si zahrala celkovo 12. raz a jej miestnym maximom zostalo osemfinále z edícií 2002, 2006, 2010 a 2011. Niekdajšia päťka počítačového poradia Hantuchová si zároveň pripísala päťdesiatu druhú účasť v hlavnej súťaži na turnaji veľkej štvorky, čo je to siedmy najvyšší počet medzi aktívnymi tenistkami. Z Paríža si odnáša prémiu 72 000 eur a 130 bodov do rebríčka. Zverenkyňa Petra Lundgrena Hantuchová má po piatku proti Kerberovej bilanciu 2:3. 

 

Hantuchová mala šancu po dlhšom čase zdolať hráčku z Top 10 svetového rebríčka, ale nevyužila ju. Dosiaľ posledné víťazstvo nad hráčkou z hornej desiatky dosiahla 8. mája 2013, keď v Madride zdolala Češku Petru Kvitovú 

Dvojhra žien - 3. kolo: 
Angelique Kerberová (Nem.-8) - Daniela Hantuchová (SR-31) 7:5, 6:3 za 107 minút 
 

V úvodnom geme zápasu urobila Hantuchová tri nevynútené chyby a neudržala si svoje podanie. Vzápätí jej súperka aj za pomoci pásky pri gembale zvýšila na 2:0. V treťom geme predviedla slovenská tenistka eso, parádny forhendový kros aj dve efektné skrátenia hry a znížila na 1:2. Kerberová pri svojom servise nezaváhala - 3:1. V piatom geme si skúsená Slovenka pomohla k udržaniu podania dvoma skvelými krosmi z bekhendu a opäť znížila na rozdiel jedného gemu. Šiesta hra priniesla sústredený tlak slovenskej hráčky, ktorá potrebovala päť brejkbalov na prerazenie súperkinho podania, ale námaha bola odmenená (3:3). Vzápätí Hantuchová pustila svoj servis relatívne ľahko, keď ju o 5 rokov mladšia Nemka viackrát rozbehala a z toho potom vyťažila víťazné údery - 3:4. Kerberová podávala a zvýšila na 5:3, jej súperka sa dostala iba k zhode. Potom však Hantuchová predviedla čistú hru pri svojom podaní a vzápätí asi najlepšiu hru v dovtedajšom priebehu. Kerberovú pri jej podaní nepustila prakticky k ničomu a prvý z dvoch brejkbalov premenila ofenzívnym forhendom, po ktorom loptička pristála na čiare - 5:5. Potom prišiel gem, ktorý ovplyvnil celý zápas, resp. jeho konečné skóre. Slovenka viedla pri svojom servise 40:0, ale potom piatimi chybami prakticky sama poslala súperku do vedenia na 6:5. Vzápätí Nemka už využila druhú možnosť dopodávať set do víťazstva. Po pridlhom forhende z rakety Hantuchovej sa tešila po 50 minútach z prvého premeneného setbalu - 7:5. 

 

Aj v úvode druhého setu Hantuchová neudržala svoje podanie. Potom mala šancu na rebrejk, ale ani jednu z dvoch brejkových príležitostí nevyužila - urobila chyby z bekhendu. Nevzdávala sa však a znížila na 1:2 aj 2:3. V piatom geme navyše prišlo kontroverzné rozhodnutie empajrovej rozhodkyne, ktorá pri výhode Hantuchovej nenechala opakovať výmenu a prisúdila fiftín Kerberovej. Slovenka pritom nástojčivo argumentovala, že neprestala hrať a výmena po diskutabilnej loptičke, ktorá sa obtrela z Nemkinej rakety o čiaru, sa mala po nútenom prerušení hry opakovať. Nestalo sa. Kerberová potom zvýšila na 4:2 aj 5:2, ale Hantuchová ešte raz zabojovala. Pri podaní súperky odvrátila mečbal a po sérii chýb, ale aj krásnych víťazných úderov napokon za pomoci "prasiatka" aj povzbudzovania publika znížila na 3:5. Hantuchovú to mohlo nakopnúť, ale nenakoplo. Pri svojom podaní povolila súperke ďalší mečbal a nevynútenou chybou jej ho po 107 minútach aj "premenila". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies